Close

A XIII. kerületi önkormányzat szerint a főpolgármester félrebeszél

A XIII. kerületi önkormányzat szerint Tarlós István főpolgármester a kerülettel kapcsolatos véleményével nevetségessé teszi magát, félrebeszél, az általa elmondottak az önkormányzati törvény ismeretének hiányát tükrözik.

Az önkormányzat az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében a főpolgármester korábbi sajtótájékoztatójára reagált. Tarlós István azt mondta, a főváros rendelkezni akar a saját tulajdonával, elkészült a Margitsziget fejlesztési koncepciója, a sziget bevételei pedig a fővárost illetik, ha már a XIII. kerület „ismeretlen célokra” éli fel ezt a pénzt. Tarlós István felhívta a figyelmet arra, hogy a Margitsziget esetében a főváros vagyontárgya után a kerületi önkormányzat szedi be az adókat. Csak az építményadóból 130 millió forint bevétele van, amelyet nem forgat vissza a fejlesztésbe – tette hozzá. Közölte azt is, hogy a kerületi főépítész parcellázásra vonatkozó nyilatkozatai a „büntetőjog határát súroló rágalmak, politikai hisztériakeltések”.
Arató György XIII. kerületi főépítész több lapnak is azt nyilatkozta, hogy a Fővárosi Közgyűlés 2009-ben elfogadta a Margitsziget stratégiai tervét, ennek alapján készült egy szabályozás, amely gyakorlatilag felparcellázná a szigetet.
A főpolgármester sajtótájékoztatóján a Margitsziget hovatartozásáról szóló népszavazási kezdeményezést blöffnek nevezte, jelezve, hogy nincs erre vonatkozó kötelezettség.
A XIII. kerületi önkormányzat közleményében visszautasította a főpolgármester által elmondottakat. Véleményük szerint az elhangzottak az önkormányzati törvény ismeretének hiányát tükrözik, és nélkülözik az önkormányzati gazdálkodásra vonatkozó minimális ismereteket. Azt írták, Tarlós Istvánt „ebben is, mint a parcellázás kérdésében nem a valóság érdekli, hanem félrebeszél.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top