Close

Mintha csak a természet karolna…

Nem passzívház, sokkal több: együttélés a természettel! A Fachwekház kizárólag fa és üveg, azaz minden építőanyaga naturális. Az élettérbe mindenhonnan természetes fény árad, a sötétedés, az éjszaka, a hóesés vagy a záporeső átértékelődik: olyan érzésünk van, mintha csak a természetben élnénk.


Hazánkban a kilencvenes évek elején találkoztunk először könnyűszerkezetes családi házakkal, ám ezek minősége néha hagyott kívánnivalót maga után. Németországban az újépítésű házak 35-40 százaléka könnyűszerkezetes, Észak-Amerikában, ahol szélsőségesek az időjárási viszonyok, a faházak aránya a 70 százalékot is meghaladja! Ott az építkezők is tudják, hogy energetikailag egy faház összes paramétere jobb, mint egy hagyományos szerkezetűé.

A megrendelő kívánsága az volt, hogy legyen számára megfelelő élettér, ugyanakkor, mivel jelentős társasági életet él, szükség volt egy olyan vendégtraktusra is, ahol a barátok eltölthetnek pár napot anélkül, hogy őt az életvitelében zavarnák” – kezd a nem mindennapi ház történetébe Ráth Gábor építész, a magyarországi Élményépítészet atyja. „Ezért egy két részből álló házat építettünk, a főépületben egy nappali-étkező-konyha, egy hálószoba, fürdőszoba, gardrób és egy vendégmosdó; a vendégszárnyban két vendégszoba található egy előszobával és egy fürdőszobával.

 

A cikk folytatása az A Mi Otthonunk magazin áprilisi számában olvasható. Keresse az újságárusoknál!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top