Close

Megszelídített kívánságlista

Amikor Gábor új otthonát tervezte, sok szempont szerint osztályozott. Álmaiban a természet közelsége éppolyan fontos volt, mint Budapest vonzásában maradni. Olyan lakást keresett, ami a feltöltődését szolgálja, egyben a társasági élet remek színtere is. És volt még valami. Szerette volna, ha legénylakása egyszerű metamorfózissal két-háromszemélyessé alakulhatna át…

Házigazdánk a budai zöldövezet igényes lakóparki környezetében, egy tetőtéri lakásban találta meg új otthonát. És hogy az idő őt igazolta-e? Tíz év távlatából határozottan igen a válasz, hiszen a legénylakás ma már a négytagúvá bővült család otthona. A gyerekek tücsökzenét, békakuruttyolást, madárcsicsergést élvezhetnek, nagy kedvencek a közeli tó vadkacsái is.

De ezt az idillt sok-sok munka előzte meg. Még folyt az építkezés, amikor Gábor határozott elképzelésekkel kereste meg az építőt, és megtehette, hogy kedvére módosítsa az eredeti terveket. A százhetven négyzetméter lakóteret a tetőtérben képzelte el. A panoráma ugyanis innen a legszebb, és a tetőtéri lakások látványos építészeti, belsőépítészeti elemeit sokkal izgalmasabbnak találta. Modern lakást, sok fényt, karakteres színeket, nagy összenyitott tereket akart. És kandallót, a konyhába betonpultot és terméskövet. Mindezt a mediterrán és a minimál stílus egyedi ötvözetével, amelyet a lámpák és a padló formálnak egységgé.

Gábor ráadásul szakmájából adódóan a lakberendezési piacot is jól ismerte, mégis (vagy épp ezért) lakberendező segítségét kérte. Szuper Nóra foglalta rendszerbe Gábor terveit. A házigazda szavait idézve „Nóra volt a fék”, hogy minden harmonikus egységet alkosson. A színvilág így lett finomabb, amelyet csak kiemel egy-egy izgalmas színfolt, mint a konyhabútor és az étkezőszékek borvöröse. A munka során szempont volt a magas minőség az anyaghasználatban, amit igazol az egzóta parketta, a látszóbeton konyhapult, a kőburkolatok kiválasztása. Az ürömi mediterrán kő esetében plusz költséget is vállalva, sokkal keskenyebbre vágatták a standard méretű köveket, mert a lakberendező azt ítélte kellemesebbnek a belső térbe. Ugyanilyen nagy hangsúlyt kapott a kivitelezés minősége is, például a konyhabútor vagy a többi beépített bútor gyártásánál. A nappaliban az oldalfalaknak feszülő fagerenda áll a figyelem középpontjában. A radiátort itt is homokfúvott üveglap takarja.

A cikk folytatása az A Mi Otthonunk magazin februári számában olvasható. Keresse az újságárusoknál!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top