Close

Négyen pályáztak a Nemzeti Színház vezetésére

Négy pályázat érkezett a Nemzeti Színház vezérigazgatói álláshelyének betöltésére a beadási határidőig.


Eddig a négy közül két pályázó, a Nemzeti Színházat jelenleg is vezető Alföldi Róbert, valamint Vidnyánszky Attila, a debreceni Csokonai Színház igazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke hozta nyilvánosságra, hogy indul az intézmény vezetésére kiírt pályázaton.

Az államtitkárság az elbírálás menetéről írásban azt a tájékoztatást adta, hogy „a pályázatok véleményezésére a munkáltatói jogok gyakorlója – jelen esetben Balog Zoltán miniszter – szakmai bizottságot kér fel, amelynek tagjai: a Színházművészeti Bizottság négy, a miniszter egy, a munkáltatói jogkör gyakorlójának két, az előadó-művészeti szervezet üzemi tanácsának egy, a reprezentatív szakszervezet egy képviselője.

Sajtóértesülések szerint Kerényi Imre, Nagy Viktor, Szigethy Gábor és Ókovács Szilveszter is a tagok között van. A Színházművészeti Bizottság elnöke jelenleg Vidnyánszky Attila.

A pályázatokat a bírálatra felkért testület 30 napon belül véleményezi, majd a miniszternek újabb 30 napja lesz arra, hogy döntsön, ki vezeti 2013. július 1-től öt éven át a Nemzeti Színházat.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top