Close

Milliárdos zárolások a kultúrában?

A Magyar Színházi Társaság és a Független Előadóművészeti Szövetség is aggodalmát fejezte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi) is érintő nagyarányú zárolások miatt.

A két előadó-művészeti szervezet Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének és L. Simon László kultúráért felelős államtitkárnak, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnökének címzett nyílt levélben arra kéri a döntéshozókat, vegyék figyelembe: a területet már eddig is oly mértékű megszorítások sújtották, hogy a továbbiak ellehetetlenítenék működését. A legkisebb mértékű zárolás is a független előadó-művészeti szféra megszüntetését jelentené – hangsúlyozzák nyílt levelükben.

A terület képviselői azt kérik, hogy a zárolási javaslatcsomag megfogalmazásakor a fentiek figyelembevételével mérlegeljenek a döntéshozók a kortárs nemzeti előadó-művészet megmaradásának érdekében. Egy a hét elején a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat az Emberi Erőforrások Minisztériumát példátlan mértékű, több mint 17 milliárd forintos megtakarításra kötelezi. Az Emmi kultúráért felelős államtitkársága közölte, hogy a tárcát érintő zárolás kulturális államtitkárságra vonatkozó mértékéről még nincsenek végleges információik, így az államtitkársághoz tartozó egyes részterületekkel kapcsolatban az adatok véglegesítése után adnak tájékoztatást.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top