Close

Külföldi diplomaták a vidékmustrán

Magyarországra akkreditált külföldi diplomatákat látott vendégül az agrártárca a Kossuth téren, a Vidék Mustra piacon. Az eseményen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Budai Gyula államtitkár fogadta a diplomatákat.  15 ország nagykövetei, illetve diplomatái vettek részt az első piaci mustrán, melyet több hasonló bemutató követ majd a külképviseletek részére.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elmondta, hogy a magyar vidék legjavát szeretnék megmutatni és megismertetni a diplomatákkal ezeken a rendezvényeken.
Budai Gyula parlamenti államtitkár beszámolt arról, hogy az ország minden területéről érkeznek a Vidék Mustra piacra kiváló minőségű termékeket árusító kistermelők.  Arra is kitért, hogy a termelői piacok a közösségi élet fontos részei is.
A Vidékfejlesztési Minisztérium örömmel vállalta, hogy a Vidék Mustra elnevezésű vásár házigazdája legyen, ahol a magyar vidék ízei, értékei a főváros szívében, a Vidékfejlesztési Minisztérium árkádjai alatt kapnak helyet.  Az agrártárca minden erejével és rendelkezésre álló forrással támogatja a helyi termékek előállítását és piacra jutását, valamint a magas szinten feldolgozott magyar termékek értékesítését. Cél, hogy a termelőtől a vásárlóig lerövidüljön az élelmiszerlánc.
A Vidékfejlesztési Minisztérium sikeresnek tartja a Vidéki Mustrát, hiszen eddig több mint húszezren látogatták meg, köztük sok turista is. Az árkádok alatt egyszerre több mint 50 termelő, köztük népviseletbe öltözött árusok is kínálják portékáikat.A júniusban elindított termelői piacon eddig mintegy 10.000 liter tejterméket és közel 1.000 kilogramm háztáji húskészítményt vásároltak a bel- és külföldi érdeklődők,amely messze felülmúlta az előzetes elvárásokat. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top