Close

Falusi Turizmus Baranyában

Tájjellegű ételekből és ízletes helyi specialitásokból válogathat kedvére a megye vendégfogadóinak falusi vendégasztaláról. A terített asztalokon a vidék konyhájának hagyományőrző gasztronómiai értékeit próbálhatják ki. Többek között a Mecsekalján kemencés finomságok, a Kelet-Mecsekben disznótoros ételek, a Zengőalján magyaros ízek,Duna mentén halételek és különleges rétesek, a Dráva mentén ormánsági falatok, a Zselicben vadételek csábítják előzetes bejelentkezés alapján a torkoskodókat.

A hagyományokkal való ismerkedésre ösztönöznek a falvak kézműves mesterei. Egy-egy műhelylátogatás alkalmával betekintést nyerhetünk munkájuk folyamatába, a kézműves kultúrába. Megcsodálhatjuk míves termékeiket, vagy éppen vásárolhatunk a nekünk tetsző darabokból.
 
Alig hinné az ember, hogy vannak még hazánknak szinte érintetlen tájai. A Dél-Zselic erdős lankáin, természetvédelmi területen található Gyűrűfű, az ökofalu ilyen. A település lakói lovastúrára, tanösvény bejárásra, erdei iskolai foglalkozásokra csábítják a látogatókat.
 
Pattanj kerékpárra és kinyílik a táj előtted! A Mecsek erdőségei, az ezeket feltáró festői szépségű útvonalak kerékpárral még izgalmasabbak. Családi, baráti körben, túravezetővel kiegészítve még a kirándulás is élvezetesebb, különösen, ha a szervezők a túra közben még egy bográcsos ebéddel is megvendégelnek.
 
Új, fejlődő szolgáltatása falvainknak az egészségporták kínálata. Itt a népi gyógyító hagyományok és a füvesasszonyok tapasztalatai egészülnek ki az egészséges helyi élelmiszerek, valamint a falusi csend idegnyugtató hatásaival. A hagyományos fogások mellé, helyenként még aromaterápiás kezeléseket is kínálnak a Mecsek védett völgyeinek illattáraiban.

 

 

Forrás: www.baranyavidek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top