Close

Tűzzel-vassal Fesztivál Székesfehérváron

Tűzzel-vassal Fesztivált rendeznek szombaton Székesfehérváron, ahol kilencedik alkalommal gyűlnek össze az ország minden részéből érkező késesek, tőrösök, kovács- és fegyverkovács mesterek.

A cél a magyar népi kézművesség megőrzése és a tárgyalkotó hagyományok életben tartása. Ennek érdekében hívtuk életre a Tűzzel-vassal Fesztivált, amely tiszta kézműves rendezvény, országos tekintetben is igen ritka – mondta Pongrácz Zoltán a főszervező Fehérvári Kézművesek Egyesülete alelnöke a keddi székesfehérvári sajtótájékoztatón.

Mint hangsúlyozta, az idei rendezvény szlogenje a kamara fesztivál, amely az embermértékű és emberközeli programokra, az interaktivitásra hívja fel a figyelmet. A Rác utcai esemény vendége lesz Kunkovács László etnográfus, aki visszaemlékezéseiben a régi kovácsok, késesek munkájáról számol be.

A programok között lesz késbemutató, ahol a halfilézés mesterfogásait mutatják be, de megismerhetik az érdeklődők a kovácsmesterséget, a lópatkolás és a birkanyírás fortélyait vagy igénybe vehetik a borbélyműhely szolgáltatásait.

Forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top