Close

„KönyvMegálló” nyílik Óbudán

A világon már oly népszerű könyvcsereprogram itthon is elindult. Óbuda tesztel: ingyenesen használható, mindenki számára nyitva álló könyvszekrényt – „könyvmegállót” – állítanak fel a napokban Aquincumban és Csillaghegyen.

A mindig nyitva álló, bárki által használható könyvszekrényt Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, az Óbudai Platán Könyvtár és a csillaghegyi KultúrMontázs Civil Egyesület helyezi ki a kerület két forgalmas közterületére; itt bárki kivehet és betehet könyveket. Az Aquincumi KönyvMegálló a Római tér 1., a Csillaghegyi KönyvMegálló a Mátyás király út 5. előtti területen lesz.

Ezzel Óbuda is csatlakozik ahhoz az olvasásnépszerűsítő programhoz, amely Európa több városában már sikeresen működik.

A Németországból indult mozgalom az elmúlt 2-3 évben számos német, osztrák és svájci városban meghonosodott, az első szekrényeket 1990-ben állították fel a németországi Darmstadtban és Hannoverben.

A program keretében önkormányzatok és civil szervezetek a városok fontosabb csomópontjaiban könyvesszekrényt, könyvesfülkét állítanak, amelyeket a „Hozzál egy könyvet, Vigyél egy könyvet” logikájában a helyi lakók használnak, onnan könyveket kivéve, helyére saját könyvet betéve.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top