Close

„Még nem késő…” díjátadó 2012

Az Építészek, Mérnökök, Képzőművészek Egyesülete (ÉMKE), az Építészet és Művészet Kévés Stúdió Galéria, valamint a RING Alapítvány tisztelettel meghívja Önt és kedves barátait a 2012. június 14-én (csütörtökön) délután 6 órakor rendezett, Gyurkovics Tibor Kossuth-díjas költő-író tiszteletére alapított „Még nem késő-díj”átadására a Budapest, VIII. Baross u. 131. szám alatti galériába.

Program
 
Levezető elnök: Dr. Földesi Margit történész
 
Díjazottak:
•    Kévés György Kossuth-, Ybl- és Príma-díjas építész
Laudálja: Fábián László DÍJ-díjas író, az építész barátja, az egykori színház és filmművészeti hetilap, a Film Színház Muzsika, majd az Új Magyarország című napilap volt főszerkesztője

•    Ókovács Szilveszter sokoldalú személyiség, műsorvezető, szerkesztő, operaénekes, a Magyar Állami Operaház Kormánybiztosa
Laudálja: Dr. Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője, az első Fidesz kormány államtitkára, Orbán Viktor szóvivője

•    Dr. Török Szilárd a szív és az ész embere, belgyógyász, nefrológus főorvos
Laudálja: Prof. Dr. Perner Ferenc, a hazai transzplantáció atyja

Zárszót mond:
Szerencsés Károly történész, Lisa-díjas író, az ELTE tanára
Közreműködik:
Piros Ildikó Kossuth-díjas színművész
A díjat – a Gyurkovics emlékgyűrűt és az oklevelet – az író özvegye,

Gyurkovics Györgyi és a Ring Alapítvány kurátorai adják át.
A rendezvényt követően a Galéria kávéval és üdítővel várja a vendégeket.

*****

 

Kedves Barátaink! Tisztelt Olvasók!

Bár kétségtelenül sokan ismerik a RING Alapítvány és a Még nem késő-díj történetét, talán nem fölösleges röviden néhány dolgot kiemelni.

A Ring Alapítvány közhasznú szervezet 1991-ben jött létre azzal a céllal, hogy gyarapítsa a magyar nemzet anyagi, szellemi értékeit, és biztosítsa az ezzel összhangban lévő kiadói, oktatási, kulturális tevékenységet. Erre figyelemmel támogattuk például 1991-től a hat párti szerkesztőbizottság által irányított RING közéleti, gazdasági, kulturális magazint (Nyílt szellemi küzdőtér!), majd 1997-ben ennek szellemi folyományaként a www.ringmagazin.hu internetes portált. Ezeken kívül nagy visszhangot kiváltó RING-viták, történelmi, filozófiai, szakmai kiadványok támogatása jelezte az alapítvány tevékenységét. S tettük mindezt minden külső, közpénzből származó anyagi támogatás nélkül, kizárólag a céljainkkal egyetértők személyes közreműködésével.

A Még nem késő-díj előzménye: egy nagysikerű tévésorozat, amely Gyurkovics Tibor Kossuth-díjas költő-író, Földesi Margit történész és Szerencsés Károly író-történész közreműködésével készült az Echó TV-ben, a magyar irodalom legnagyobbjairól. A sorozat Gyurkovics Tibor váratlan halálával ért véget. 2009 májusában a Ring Alapítvány az ő emlékére a magyar szellemi élet több száz kiválóságának a részvételével interdiszciplináris tudományos konferenciát szervezett, amikor is először vehették át az alapítvány „Még nem késő!-díját” a kitüntetettek; olyan személyiségek, akik a legnehezebb élethelyzetben is képesek voltak talpra állni, talpon maradni, jót cselekedni a nemzet javára és a maguk boldogulására.

2009. évi díjazottaink: dr. Käsler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, Lázár Piroska, a CBA üzletlánc tulajdonosa, Mersényi Marietta üzletasszony.

2010. évi díjazottaink: Mádl Dalma asszony, néhai Prof. Dr. Tamás Károly v. államtitkár, Dr. Erdélyi Géza v. felvidéki református püspök-zsinati elnök, Végh Ferenc ny., vezérezredes, Miki Tímea főrendező.

2011. évi díjazottaink: Fekete György belsőépítész, Freund Tamás neurobiológus, akadémikus, és Tuba Mariann televíziós műsorszerkesztő.

A Még nem késő!-díj átadása minden alkalommal a magyar szellemi élet jelenős visszhangot kiváltó eseménye, köszönhetően elsősorban a kitüntettek ismertségének és elismertségének, a laudációk, s a szakmai konferenciák magas színvonalának. Bizonyosak vagyunk abban, hogy ez most sem lesz másként, ezért is ajánlom jó szívvel a rendezvényen való részvételt.

Földesi József, a RING Alapítvány kuratóriumi elnök
Telefon: 20/343 2189
email: foldesi@ringmagzain.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top