Close

Anya, tartsunk gyerekzsúrt!

Elérkezett a jó idő, és vele a kerti gyerekzsúrok időszaka, ráadásul a gyereknap is méltó ünneplést kíván. A zsúrok igazi kihívása, hogy olyan finomságok készüljenek, amelyeket minden gyerkőc szívesen fogyaszt. A klasszikusokkal – pizza, kenyér, palacsinta, muffin – nem foghatunk mellé. Akkor végképp nem, ha kicsit „felturbózzuk” a menüt: a pizza lehet golyó formájú, a palacsinta mini…
Mini palacsinta extrákkal
Hozzávalók: 200 ml kókusztej, 200 ml szénsavas víz, 2 tojás, 300 g liszt, 1 csipet szódabikarbóna, 1 teáskanál sütőpor, 3 evőkanál barna cukor, 1 rúd vanília kikapart magja, 1 teáskanál fahéj, juharszirup, idénygyümölcs, a tálaláshoz (eper, málna)
A hozzávalókat habverővel összekeverjük. Akkor jó a tészta, ha a hagyományos palacsintánál sűrűbb masszát kapunk. Felhevített, megolajozott serpenyőbe kis kanállal kicsi köröket halmozunk a tésztából, és mindkét oldalukat megsütjük. Juharsziruppal és gyümölcsökkel tálaljuk.
A cikk folytatása és még sok finomság receptje az A Mi Otthonunk magazin májusi számában olvasható. Keresse az újságárusoknál!
Szöveg: Terei-Vigh Krisztina
 
Fotó: Terei-Vigh Krisztina, E-motion Produkció

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top