Close

Hugh Laurie nem bánja, hogy leszállhat a futószalagról

A nyolcadik évad befejeztével a Doktor House-t alakító Hugh Laurie számára lezárul egy korszak, a brit színész azonban állítja: jó lesz végre leszállni a futószalagról.

A New Jersey-i kórházi orvos 2004-ben mutatkozott be a képernyőn. Brutális, tabukat nem ismerő, szókimondó stílusa és a rejtélyes betegségek okait kibogozó briliáns diagnózisai csakhamar a nézők kedvencévé tették, és pillanatok alatt kultfigura lett belőle. Sokan neki köszönhetik, hogy sorozat-, de legalábbis House-függővé váltak.

Az 52 esztendős brit színész a Los Angelesben forgatott széria miatt nyolcadik éve él kétlaki életet. Az év kilenc hónapját feleségétől és három gyermekétől hatezer mérföld távolságban tölti. Laurie felesége a gyerekek miatt úgy döntött, hogy inkább Angliában maradnak.

„Elmulasztottam a fürdetéseket és a fogászatra sem kísértem el a gyerekeket. De ez mindenkivel így van, aki dolgozik” – jegyezte meg a színész a The Daily Telegraphnak (telegraph.co.uk) adott interjúban.

Hugh Laurie a hosszú ideje futó sorozattal járó munkát a futószalaghoz hasonlította, amely „nagyon kimerítő tud lenni”. Szerinte nem is az a gond, hogy újra és újra ugyanazt a szerepet kell megformálni – bár egy idő után az sem kevés -, hanem inkább az: minden nap el kell indulni a munkába. „Már 170 epizód körül járunk. Az nagyjából 50-60 játékfilmnek felelne meg. Az ember pihenésre vágyik, igazán” – tette hozzá.

Mint mondta, a főműsoridőben sugárzott tévéprogramok a 18-49 éves korosztálynak készülnek. Mivel már elmúlt 49, nincs abban a korban, hogy képernyő elé ültesse a nézőket, de nem háborog ez ellen.

A kórházi dráma a rekordok könyvébe is bekerült a világ legnépszerűbb tévéműsoraként, amelynek 61 országban több mint 81 millió nézője volt – mogorva és boldogtalan főhőse ellenére.

„Sokan azt mondanák, hogy House cseppet sem sármos. De ezzel nem értek egyet, magam nagyon is vonzónak és végtelenül szórakoztatónak tartom. Van benne valami báj és bölcsesség, és végső soron szerintem az angyalok oldalán áll” – fejtegette Laurie.

A színészről köztudott, hogy éppúgy rászokott az opiát tartalmú fájdalomcsillapítókra, mint a sorozat főhőse. Többször küzdött súlyos depresszióval.

Pedig az Etonban és Cambridge-ben végzett brit színész sikert sikerre halmozott a House-sorozattal: két Golden Globe-díjat nyert és a hollywoodi színészcéh (SAG) is kitüntette elismerésével. Az amerikai drámasorozatok fontján epizódonkénti 400 ezer dolláros szerződésével ő a legjobban fizetett színész. „Kétségtelenül megütöttem a főnyereményt” – ismerte el.

A figyelem azonban már a közelgő befejezésre irányul. Laurie korábban – amikor rendezőként is kipróbálta magát a Doktor House egyik részében – bejelentette, hogy a nézők nem számíthatnak valamiféle könnyes búcsúra.

„Amikor elérkezik az idő, nem tervezek happy endet House-nak” – erősítette meg a sorozat írója, David Shore is. „Nem fog belelovagolni a naplementébe, az egyszerűen nem illene a képbe”.

Forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top