Close

Visszavennék az ingatlanokat a bukott pártoktól

Visszavenné a korábban adott állami ingatlanokat a bukott pártoktól Turi-Kovács Béla fideszes politikus, és erről törvénymódosító javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek. Azt nem tudni, mennyi ingatlanról lehet szó, a listát elkértük a vagyonkezelőtől és az Állami Számvevőszéktől is. 
 

Visszavenné az államtól korábban kapott ingatlanokat Turi-Kovács Béla azoktól a pártoktól, amelyek két választáson nem érték el az egy százalékot. A fideszes politikus az InfoRádiónak azt mondta: ezeket az ingatlanokat azért kapták a pártok, hogy szervezetten tudjanak részt venni a választásokon, de amelyik már elveszítette a választói támogatottságát, és eltűnt a tagsága is, az az ingatlanokat jogalap nélkül birtokolja.
A parlamenti képviselő példát nem mondott, de szerinte van olyan párt, amelyik két egymást követő választáson 1 százalék alatt maradt, és olyan is, amely gyakorlatilag megszűnt, és 2014-ben nincs esélye, hogy minimális szavazatot elérjen. Ezek a pártok elvesztették a jogosultságot arra, hogy az ingatlanokat birtokolják vagy azt értékesítsék – tette hozzá.
Turi-Kovács Béla kiemelte: el kell számolni a vagyonnal, ha már akkor értékesítették az ingatlant, amikor elveszítették a támogatást, hiszen a jogalapjuk elveszett.
Arra nincs törvény, hogy milyen feltételek esetén következik be, hogy a vagyont el is veszítik a pártok – fejtette ki.
Turi-Kovács Béla azt nem tudta megmondani, hogy hány ingatlanról lehet szó. Az Állami Számvevőszéktől és a Nemzeti Vagyonkezelőtől is kértünk összesítést arról, hogy a rendszerváltás óta melyik párt milyen ingatlanhoz jutott, és mi lett azok sorsa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top