Close

Fazekas Sándor: a természeti értékek gyarapítása elsődleges

– A természeti értékek megőrzésének, gyarapításának fontosságáról beszélt Fazekas Sándor, a vidékfejlesztési tárca vezetője pénteken sajtótájékoztatón, amelyet a Bükk-fennsíkon, a lipicai lovakat tartó csipkéskúti méntelepen tartott.
    

A miniszter látogatására elkísérte Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium  környezetügyért felelős államtitkára is.
    Fazekas Sándor hangsúlyozta: törvény rendelkezik arról, hogy 2015 végéig a védett és védelemre tervezett természeti területeket állami tulajdonba kell venni, a kormányzat szándéka, hogy védje és gyarapítsa az állami termőföld vagyont.
    A miniszter úgy fogalmazott: a következő hónapokban végiglátogatja az ország valamennyi nemzeti parkját, hogy népszerűsítse őket, felhívja a figyelmet különleges szerepükre.
    A szaktárca vezetője emlékeztetett arra, hogy januárban az Őrségben kezdődött a nemzeti parkokat népszerűsítő rendezvénysorozat, amely most a Bükkben folytatódott.
    A Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Heves megye területén működő Bükki Nemzeti Park 9 tájvédelmi körzetet ölel fel, 13 természetvédelmi terület található itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top