Close

Utolsó félévéhez érkezett a Demján Sándor Alapítvány ösztöndíjprogramja

Utolsó félévét kezdte meg a Comenius felsőoktatási ösztöndíjprogram – közölte a programot életre hívó Demján Sándor Alapítvány az MTI-vel.

A szervezet az elmúlt napokban utalta át a 2011/2012-es tanév második félévére a programban részt vevő kilenc felsőoktatási intézmény számlájára a 109,5 millió forint összegű támogatást. A 2006 októberében elindított támogatási program 857 nappali tagozatos hallgató számára biztosít havi ösztöndíj-kiegészítést – olvasható a közleményben.

Mint írták, az ösztöndíjprogram elmúlt hat éve során tizenkétezernél is több hallgató részesült támogatásban; a műszaki, közgazdasági és orvosi tanulmányokat folytató, szociálisan rászoruló, nappali tagozatos, alap- illetve mesterképzésben részt vevő tanulók összesen több mint kétmilliárd forint ösztöndíjat kaptak. Továbbá 2009-től a programban részt vevő hallgatók külföldi tanulmányokhoz kiegészítő támogatásra is pályázhattak, így százhat ösztöndíjas összesen még 90,6 millió forint támogatást nyert el – tette hozzá az üzletember nevét viselő alapítvány.

Demján Sándor 2006-ban 8 milliárd forint közhasznú felajánlást tett a szegény sorsú fiatalok képzésének segítésére, szociális problémáik enyhítésére, a magyar kultúra és tudomány fejlesztésére, a hátrányos helyzetű régiók szociális problémáinak enyhítésére, valamint a roma fiatalok tanulmányainak megsegítésére.

Forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top