Close

Világhírű impresszionisták rajzai Bécsben

Világhírű impresszionista és posztimpresszionista festők rajzaiból és akvarelljeiből látható kiállítás péntektől Bécsben az Albertina múzeumban.

A tárlaton mintegy kétszáz, kevésbé ismert alkotás látható mások mellett Monet, Degas, Renoir, Cézanne, van Gogh, Gauguin és Henri de Toulouse-Lautrec életművéből. A kiállítás célja bemutatni azt, hogy milyen fontos helyet töltenek be a rajzok és akvarellek a neves mesterek életművében.

Első ízben foglalkozik egy tárlat az impresszionista és posztimpresszionista mesterek papírra – nem pedig vászonra – felvitt alkotásaival – hangsúlyozták sajtóközleményükben a szervezők. Korábban a rajznak elsősorban másodlagos szerepe volt a festményekhez képest, leginkább vázlatok, tanulmányok készítésekor használták. Ennek a két irányzatnak köszönhetően azonban a rajz az olajfestményekkel azonos rangot kapott a képzőművészetben.

A bécsi tárlathoz többek között a párizsi Musée d,Orsay, a British Museum és a New York-i Metropolitan Museum of Art kölcsönzött műtárgyakat. A kiállítás március 13-ig látható.

Forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top