Close

Horváth Aladár a magyar romák befogadása mellett érvelt Kanadában

A magyarországi roma lakosság több mint fele joggal érezheti szülőföldjén közvetlen veszélyben magát, ezért Kanadának el kell gondolkodnia azon, hogy képes-e a tömeges befogadásukra – jelentette ki az MTI-hez hétfőn eljuttatott sajtóközleménye szerint Torontóban Horváth Aladár, a Polgárjogi Mozgalom elnöke, aki az Emberi Jogok Világnapja alkalmából tartott előadást a kanadai nagyvárosban.

    Horváth Aladár azt hangoztatta, hogy „Magyarországon önkényuralmi hatalmi rendszer van kiépülőben”, amely szerinte közel áll a Jobbik „nyilas gyökerekkel rendelkező” politikájához, ezért kérte: „gondolkodjon el Kanada azon, hogy képes-e fogadni jelentős számú roma menekülteket Magyarországról”. A politikus azt javasolta, Ottawa küldjön vizsgálóbizottságot Magyarországra, s hangot adott azon véleményének, hogy a kanadai hatóságok egy ilyen misszió nyomán kevésbé találják majd „bizarrnak” a magyarországi romák menekültáradatát.
    A roma polgárjogi politikus, aki jelenleg egy amerikai egyetem vendégkutatója, a Torontói Egyetem Munk Központja és a York Egyetem meghívására a múlt héten négynapos látogatáson járt Kanadában. Ott magyar cigányok csoportjai mellett ottawai parlamenti képviselőkkel, menekültügyi szakértőkkel és civil szervezetekkel tárgyalt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top