Close

BÉT – Emelkedésre van kilátás pénteken a részvénypiacon

Erősödéssel nyithat a Budapesti Értéktőzsde pénteken, hasonlóan az európai részvénypiacokhoz.
    Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője mérsékelt emelkedést vár a BÉT-en. 
    A csütörtöki pánikszerű profitrealizálás után pénteken ismét visszatérhet az emelkedés itthon, miután a világ nem igazolta vissza a kétségbeesést. Ugyanakkor lassan előkerülhet az ünnepi, kis forgalmú, kis volatilitású kereskedés, így egy kis plusznál többre már nehéz számítani – írta az elemző.
    Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szintén erősödő részvényárakra számít, miután az előző napi negatív korrekció után ismét pozitív irány látszik a globális piacokon. 
    Megjegyezte, hogy a Molra nézve viszont enyhén negatív hatású az a hír, hogy a Gazprom orosz gázipari vállalat cáfolta a horvátországi állítólagos korrupcióban érintett két ciprusi céggel való kapcsolatát a kérdéses időpontban, azt állítva, hogy csak később került kapcsolatba a két ciprusi vállalattal, így semmilyen felelősség nem terheli a társaságok által korábban végrehajtott cselekedetekért.
    Gabler Gergely arról is beszélt, hogy a forintra nézve gyengítő hatása lehet Orbán Viktor péntek reggeli rádióbeszédének. A miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádió adásában egyebek közt újabb spekulációs támadásról beszélt az ország ellen, továbbá azt mondta, hogy hozzá kellene nyúlni a jegybanki tartalékhoz a gazdaság finanszírozása érdekében.
    A BUX 486,20 pontos, 2,76 százalékos csökkenéssel, 17.148,48 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 14,2 milliárd forint volt, a vezető részvények a változatlan árfolyamon záró Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.
    A Mol árfolyama 820 forinttal, 4,38 százalékkal 17.900 forintra esett, 2,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 154 forinttal, 4,62 százalékkal 3.180 forintra csökkent, forgalmuk 9,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 517 forintot ért záráskor, forgalma 721,3 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 100 forinttal, 0,29 százalékkal 33.900 forintra gyengült, a részvények forgalma 884,7 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 96,9 millió forintos forgalom mellett 190 forinttal, 1,03 százalékkal 18.690 forintra erősödött.
 
Forrás:gjé/egr MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top