Close

London 2012 – Szombaton döntő a szellemi vetélkedőben

Szombaton a budapesti Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban rendezik meg a „Szurkolj Londonban!” elnevezésű szellemi vetélkedő fináléját, melynek győztesei a jövő évi olimpia ideje alatt négy napra elutazhatnak a brit fővárosba.
A Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos utazási irodája, a Pegazus Sport Tours szervezésében zajló sorozat döntőjében 12 pár mérkőzik meg egymással, a duók közül hat a Győrben rendezett nyugat-magyarországi, a másik hat pedig a Nyíregyházán sorra került kelet-magyarországi fináléból jutott be.
A 10 órakor kezdődő döntő kérdéseinek gerincét a nyári olimpiai játékok története adja, a téli és az ókori olimpiákkal kapcsolatban nem lesznek feladatok. Ugyanakkor a jövő évi helyszínek, valamint Anglia XX-XXI. századi történelme téma lesz, mint ahogy a két korábbi londoni játékok (1908, 1948) is terítékre kerülnek.
A finálén a tervek szerint jelen lesz Buzánszky Jenő, az Aranycsapat labdarúgója is, aki a Pegazus Tours jóvoltából szintén ott lesz majd a londoni olimpián.
A döntő győztes párja egy-egy kísérővel négy napra elutazhat Londonba, ahol a három éjszakára szóló szállás mellett a versenyekre érvényes belépőcsomagot biztosít nekik az iroda.
A vetélkedő május elején kezdődött, 2798-an jelentkeztek, 404-en teljesítették eredményesen az első kört, és 64-en jutottak tovább az augusztus 31-én zárult úgynevezett online szakaszból, majd ezt követően a megmaradt mezőny egyik része Győrben, a másik pedig Nyíregyházán mérte össze tudását.
 
Forrás:scp/slr MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top