Close

Kína bízik az európai válság megoldásában

Európának magának kell rendeznie az adósságválságot – jelentette ki Cannes-ban szerdán Hu Csin-tao kínai államfő Nicolas Sarkozy francia elnöknek a Hszinhua hírügynökség tudósítása szerint.

Hu a G20-as országcsoport csúcsértekezletén vesz részt a dél-franciaországi városban. A csúcs előtt Európa vezető politikusai, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója Jeórjiosz Papandreu görög kormányfő bevonásával vitatja meg a keddi athéni bejelentése után előállt válsághelyzettel kapcsolatos kérdéseket. Az európai pénzügyi csomagról zajló referendum tétje, hogy Görögország az eurózónában kíván-e maradni.
Hu Csin-tao a G20-ak szerda esti munkavacsoráján Sarkozynek kifejtette: Kína szerint Európa rendelkezik azzal a bölcsességgel és képességgel, hogy megoldást találjon erre az adósságproblémára.
Kína reméli, hogy a múlt heti brüsszeli maratoni tanácskozáson elfogadott válságellenes megállapodás alapján Európa le tudja gyűrni a nehézségeket – idézte a Hszinhua a világ második legnagyobb gazdasági hatalmának a vezetőjét.
 
(mti) 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top