Close

Kihűlt hajléktalanok – Bűnözőkből álló csoport foszthatta ki őket

Egy bűnözőkből álló csoport foszthatta ki, majd vetkőztette meztelenre azt a két hajléktalant, akiket hétvégén találtak meg kihűlve Budapesten, a Hunyadi téren – állítják az MTI Hírcentrumnak nyilatkozó, a környéken lakó emberek.

    A Hunyadi tér közelében lakók szerint a banda már sokszor belekötött az arra járókba, több hajléktalant pedig meg is vertek.
    „Négy hajléktalant úgy megvertek itt, hogy az egyik bele is halt, úgy szétverték a fejét. Nem az első eset ezen a téren, itt már elég sok minden megtörtént” – nyilatkozta egy férfi hétfőn az MTI Hírcentrumnak.
    „Azt élvezik, hogy bele tudnak kötni hajléktalanokba. De nemcsak hajléktalanokba kötnek bele, hanem belekötnek rendes, civil emberekbe is” – mondta egy nő.
    Korábban a mentők is megerősítették, hogy vasárnap hajnalban „hiányos ruházatban” találták meg a két hajléktalant, és már nem tudták megmenteni az életüket. Győrfi Pál szóvivő azt mondta, hogy „a körülmények nem voltak egyértelműek”, de az ügy kivizsgálása nem a mentők feladata. 
    A Magyar Televízió Híradójának riportere bejelentést tett az új értesülésekről a rendőrségen. A BRFK tájékoztatása szerint a rendkívüli halálesetek osztálya foglalkozik az üggyel. 
     Vasárnapra virradó éjszaka két hajléktalan férfi halt meg a VI. kerületi Hunyadi téren, halálukat az első vizsgálat szerint az 5-7 Celsius-fokos hidegben a kihűlés okozta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top