Close

Az I. Magyar Világtalálkozó Egészség Napjáról – Egészség Konferenciájáról

A Világtalálkozó elnöke, dr. Tanka László vezetésével négy napon át, tizenkét helyszínen, több mint száz programra került sor Balatonlellén.
Kora reggeltől, késő estig nyúló programok között válogathatott a Világtalálkozó közönsége: a komoly tudományos előadások, konferenciák mellett a szórakozás, a gasztronómia, a sport, a kultúra, a gyermekvilág programjaiból.

2011. július elsején volt a Magyar Világtalálkozó Egészség Napja- Egészség Konferenciája.

Célja az volt, hogy a magyar lakosság, a külhoni hazaérkezett magyarok figyelmét felhívjuk az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás, a sport, a mozgás, az egészséges szemléletmód fontosságára.
A főrendező, igazgató: dr. Szalontai Éva. A moderátor, házigazda: dr. Mezei László volt.
 
Lellén a Hotel Lidó Konferenciaterme zsúfolásig megtelt a honi, s tengeren-, határontúli érdeklődőkkel, a sajtó- televízió-rádió képviselőivel. A médiapartner az Egészség TV volt.

A Konferencia Schmittné Makray Katalin, a Köztársasági Elnök feleségének meleg hangú üdvözlő levelével kezdődött. Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze tolmácsolta.
Majd dr. Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium Államtitkára, országos főállatorvos -fővédnök- beszélt az egészséges magyar élelmiszerekről, a hungarikumokról.
Dr. Sebestény Andor -védnök- a londoni Birodalmi Rákkutató Intézet tudományos kutatója, oktatója a már Magyarországon hasznosított kutatásait ismertette.

A program az alábbi előadásokat foglalta magába:

Kovacsics Imre, c. egyetemi docens, a Nemzeti Fürdőszövetség, a SPA Hungary Holding elnök-vezérigazgatója: A gyógyfürdők nemzetközi jelentőségéről, a Szent István Egyetemen ez évben bevezetett gyógyfürdő szakember-képzésről, ahová külföldi hallgatókat is vár.
Dr. Czeglédi József, a Pannon Egyetem Turizmus Tanszékének egyetemi docense, a Parlament turizmus szakértője: Az egészségturizmusról, különös tekintettel az Új Széchenyi Tervre.
Dankovics Gergely, az EU Nemzeti Szűrőprogram alelnöke: Meghívó a térítésmentes, 24 szűrővizsgálatra.
Dr. Gyetvay Gyula, a Mátraderecskei Gyógycentrum igazgató-főorvosa: A gyógyító gázról, a mofettáról.
Dr. Horváth István, MTA orvos-biológus professzor, a New York-i Tudományos Akadémia tagjának előadása: Az érelmeszesedés védőoltással megelőzhető, visszafejleszthető.
Balogh István, a Nemzeti Egészségügyi Tanács /NET/ Ügyrendi Bizottságának tagja, a BESZT Országos Szövetségének alelnöke, a Gyermekrák Alapítvány elnöke: Előzzük meg a rákot!

A felkért előadókon kívül neves cégek, egyesületek, vállalkozók mutatták be termékeiket, szolgáltatásaikat, tájékoztató anyagaikat. Támogatva az Egészség Napot – az Egészség Konferenciát.

Dr. Sárkány Péter, borász, kutató: A szőlőmag-őrlemény érdemeiről. A TRANSMISSIO Kft. képviseletében.
Dr. Vastag Aladár, orvos-igazgató. SENSOLITE Polárium Kft. képviseletében: A teljes testfelületen alkalmazott polarizált fény-terápia.
Molnár Mariann, Élet és Energia Kft. cégtulajdonos: Sugárzások a mikrokörnyezetünkben. Sugárzásvédelem.
Dr. Schuszter András, állatorvos, természetgyógyász, Vizivárosi rendelő: Viharálló egészség? Bicegő egészség? Válasszon! Az öregedés lassítása.
Vági Zsolt, a Nemzetközi Táplálkozás Kutató Intézet képviselője: A tudatos táplálkozásról.
Győriné Kun Zsófia, Kelet Pentaqua: A lehűtött oxiviz megismertetése, kínálata a fogadáson.
Mária Helman: Miért egészséges a sóbarlang? A Holttengeri Sóbarlang Kft. tulajdonosa.
Futás Levente, Német és Futás Kft.: Az egészséges vöröshús.
Majoros János természetgyógyász vállalkozó: Az emberi energiarendszer és az egészség.
Bauer László: A Kangen víz fogyasztása milyen egészséges változásokat okoz? Kóstoltatás. Kangen Víz Kft.

Csak július elsején volt lehetőség a Hotel Lidó előtt parkoló szűrőbusz vizsgálataira. Dankovics Gergely programigazgató, EU alelnök aznap térítésmentesen 271 személyt vizsgált meg.

Ugyancsak az Egészség Napon lehetett jelentkezni Mátraderecskére térítésmentes, mofettás kezelésre. Amire a Konferencián az előadást tartó dr. Gyetvay Gyula, igazgató-főorvos hívta meg az érdeklődőket.
Az Egészség Nap – Egészség Konferencia programja július 22-én zárult a mátraderecskei utazással. Autóbusz hozta-vitte a jelentkezőket Forgó Gábor polgármester szervezésében. Közben Palócföld nevezetességeit, palóc ételeit, a Palóc Múzeumot, a Recski Büntetőtábort, a fehér iszappal teli sós gyógyfürdőt is megmutatták.
150 fő térítésmentes kezelését vállalták fel.
Ez Mátraderecske ajándéka volt az Egészség Napnak.

Az utazás alatt is hallhattunk értékes előadásokat az egészségről.
Dr. Sebestény Andortól, dr. Czeglédi Józseftől, dr. Sárkány Pétertől, Maria Helmantól, dr. Schuszter Andrástól, Bauer Lászlótól.
A Kontroll c. lapot –benne a szűrőkamion 24 vizsgálatával- Széchenyi László lapigazgató mutatta be az autóbusz utasainak.

Sok segítséget kapott az Egészség Nap- Konferencia a FISZE elnökétől, Papadimitropulosz D. Piroskától, aki Kanadában is népszerűsítette a Világtalálkozót.
Valamint munkatársaitól, akik sikeresen meg is tornáztatták a Konferencia résztvevőit. Köszönet érte.
És köszönet a MONEMU Cégnek, a Rákóczi Fejedelmi Pálinkaháznak, Tóváry Magdolnának a pikáns „kárpát-fondüért”! /Carpathian Fondue/, Fődy Attila igazgatónak az egészséges kávéért /DXN Europe Kft./ a Casa Perla Venezuela Panziónak, a zalakarosi Hoteleknek /Napfény, Art/ a tombola főnyereményekért!

Az Egészség Konferencián, Lellén gazdag választékú magyaros svédasztal, jó magyar borok és pálinkák, Mátraderecskén Mikszáth Kálmán kedvelt palóc ételei, helybeli borok és házi pálinkák tették vidámabbá a kötetlen beszélgetést.
És megerősítették azt az igényt: folytatni kell…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top