Close

Már lehet pályázni a szakorvosjelölt ösztöndíjra

A NEFMI meghirdette a „Szakgyógyszerész-jelöltek Than Károly Ösztöndíjat”, valamint a „Szakorvosjelöltek Markusovszky Lajos Ösztöndíjat.”
A pályázat a kormany.hu-n (http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-eroforras-miniszterium/egeszsegugyert-felelos-allamtitkarsag/hirek/mar-lehet-palyazni-a-szakorvosjelolt-osztondijra) és az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal honlapján már elérhető és arra kérik a négy oktató egyetemet, a Magyar Rezidens Szövetséget, a Magyar Kórházszövetséget, a Magyar Orvosi Kamarát, a Magyar Szakdolgozói Kamarát és a Magyar Gyógyszerészi Kamarát, hogy ők is hirdessék ezt a lehetőséget az érintettek körében.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium múlt héten jelentette be, hogy nettó havi 100 ezer forintos ösztöndíjjal kíván a szakorvos jelöltek jövedelmi helyzetén javítani. A pénzt pályázati úton ösztöndíj formájában kaphatják azok, akik vállalják, hogy a támogatás érdekében a szakképzés befejezését követően legalább annyi ideig fognak Magyarországon dolgozni, amennyi ideig a Szakorvosjelölt Támogatási Program által támogatásban részesülnek. A pályázónak ugyanakkor kötelezettséget kell vállalnia arra is , hogy a betegellátással összefüggésben hálapénzt nem fogad el.

A szakorvosjelöltek számára meghirdetett ösztöndíj program az első üzenet a fiatal orvosok számára, az Egészségügyért Felelős Államtitkárság rövid időn belül, az egészségügyben dolgozókat érintő újabb bejelentést fog tenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top