Close

Becsületrend Sally Bowles-nak, Liza Minnelli valóra vált álma

A „music-hall papnőjének és a tehetséges sokoldalúság kortárs megtestesítőjének” nevezte a francia kulturális miniszter Liza Minnelli amerikai színésznő-énekesnőt, akit hétfő délután Párizsban a Francia Köztársaság Becsületrendjének tiszti rangjára emelt.

 

„Willkommen, bienvenue, welcome!” – ezzel, a Kabaré című musical Konferansziéja híres dalának kezdősorával üdvözölte Frédéric Mitterand kulturális miniszter Liza Minnellit a kitüntetés átadásán. Az amerikai színésznőt ugyanis Bob Fosse legendás zenés filmjének főszerepe – amelyért a legjobb női alakítás Oscar-díját is megkapta – tette világhíressé.

„Elég meghallani az ön melegséggel teli vibrátóját, és azonnal érzékeljük a soha nem alvó New York halk morajlását. Elég az ön tekintetére rápillantani, és az aranybetűs Broadway csillan fel a szemeiben” – fogalmazott Mitterrand.

A miniszter méltatta Liza Minnellinek a nagy humanitárius célokért folytatott tevékenységét, egyebek mellett az AIDS elleni küzdelemben vállalt szerepét. „Azért szeretjük önt, mert jobbá teszi az életünket” – tette hozzá.

olvassbele.hu/ MTI

A folytatás itt következik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top