Close

Egek ura: tizenhatmillió kilométert utazott repülőgépen

Egy amerikai férfi az első olyan ember a világon, aki tízmillió mérföldet – tizenhatmillió kilométert – utazott repülőgépen szerte a világban, személyében mintha csak az Egek ura című filmben George Clooney alakította Ryan Bingham kelt volna életre.

Thomas Stuker a Los Angelesből szülővárosába, Chicagóba tartó repülőjáraton ünnepelte meg pezsgővel a tízmilliomodik mérföldet – jelentette be hétfőn a United Airlines légitársaság, amelynek a férfi a törzsutasa.

Stuker a tavaly bemutatott film főszerelőjéhez hasonlóan több időt tölt a levegőben, mint a földön. (A filmben Ryan Bingham munkaerő-leépítési szakértő munkájából kifolyólag szinte egész életét a repülőtereken, a gépeken vagy szállodákban tölti.)

Stuker, akinek gépkocsi-értékesítő vállalkozása van, 29 év alatt 5962 járaton repülte a tízmillió mérföldet, ez a távolság négyszázszorosa a Föld kerületének, illetve hússzor eljuthatott volna a Holdra és vissza. Havi átlagban 29 ezer mérföldet tett meg.

Valójában azonban ezt az utat mind nem tette meg, mivel amikor első- vagy business-osztályon utazott, pontjait megduplázták vagy megtriplázták. Az üzletember azt állítja, hogy a repülőgépen találja meg a nyugalmat, és utazás közben jönnek a legjobb gondolatai.

A légitársaság különféle kedvezményekben részesítette hűséges utasát: belépője van a repülőtéri különleges váróba, jegyét első osztályra írják át, és még egy repülőgépet is elneveztek róla.

inforadio/MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top