Close

Lélekfürdetés (VOLT-napló)

Idén ez volt:
Kvíz, kortárs irodalmi teszt, meglepően sok jó megoldással, Molnár Dávid vitte el a fődíjat.
Internetes folyóiratok, az Irodalmi Centrifuga, a Prae, a Kulter és a Spanyolnátha.

Egyiknél koncepció, hogy másodközöl (ICA), mert a szűkös forrásokból ez egyszerűbb, ráadásul a szerző szívesen hozzájárul, mivel a nyomtatott irodalmi magazint jóval kevesebben olvassák, mint a netet. A másiknál koncepció (kulter), hogy miért is ne lehetne az internetes elsődleges közlés ugyanolyan presztízsű, mint a nyomtatott.
Lelkes és hálás vendégek, Magyari Andrea, Áfra János, Dunai Tamás, Nagy Márta, Simon Márton, Nemes Z. Márió. Lakatos István, Nagy Ildikó Noémi, Garaczi László, Berka Attila és Székelyhidi Zsolt. Írtak, olvastak, beszélgettek, énekeltek, szívesen jönnének jövőre is.
Szél, narancssárga riasztással, orkán erejű, előre jelezve, csütörtökön délután egykor és fél hatkor. Utasítások: por és repülés ellen sátrat szigorúan bezárni, ötkor nagykalapáccsal sátorszögeket újból rögzíteni. Nem segített, a rohamosztag este lebontotta a tetőt, másnap pedig visszaépítette.
Meggyes pite, valójában cseresznyéből, Nini sütötte, nagyon finom.
Nátha, ezúttal örültünk neki, de továbbra is csak a kis, piros szintetizátoros változatát kedveljük.
Rohambrigád, ügyes alpinista fiúk izgalmas szerelésben, akik pillanatok alatt lebontották és felépítették a sátrat.
Kérdezőbiztos, mint kiderült, kettő is, mindegyikőjük a nyolcvanas években végezte ezt a munkát, ráadásul Budapest ugyanazon területén, Somogyi Aranka és Garaczi László. Garaczi Pézsé és baobab c. novellájából megtudtuk, hogy kutyás házba sohasem ment be, és a végén már csak az első oldalt, a személyes adatokat töltette ki a meginterjúvolttal, a többi a helyszínen tapasztaltak alapján saját maga ötölte ki. Ennyit a közvélemény-kutatás megbízhatóságáról.
Laura Graf, a tofulány, aki a virtuális valóból életre kelt Garaczi drámájában.
Lélekfürdetés, lánykori nevén verskaraoke, ugyanúgy, mint tavaly, mégis másképp. Gerner Csaba és Jászberényi Gábor színművészek olvasták elő a szervezők által kiválasztott kortárs szövegeket, a nézők pedig csápolták a rímeket, Kukorellyt, Pollághot, Magyarit, Sopotnikot, Simont, Vécseit, Havasit. Némely fesztiválozó rendszeresen visszalátogatott, és reklamált, ha őt percet csúszott a program. É magával vitte a verseket. Azt hiszem, ezt hívják sikernek.

gepnarancs.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top