Close

M. Tóth Éva Zenit című animációja a Cartoon d’Or-díj jelöltjei között

Bekerült a legjobb európai animációs rövidfilmeket díjazó Cartoon d’Or jelöltjei közé M. Tóth Éva Zenit című alkotása, amely a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon (KAFF) a legjobb rövidfilm díját nyerte.

 

A rendező rövidfilmje a KAFF díjazottjaként jutott be a jelöltek közé – tájékoztatta az MTI-t a KAFF sajtóirodája. A kecskeméti fesztivál ugyanis két éve együttműködési megállapodást kötött a díjat odaítélő brüsszeli központú Cartoon nemzetközi nonprofit szervezettel. A Cartoon d’Or jelöltjei a szervezet partnerfesztiváljainak győztesei közül kerülnek ki.
    A csaknem hatperces, színes, tárgymozgatásos és fotóanimációs technikát felvonultató Zenit századfordulós képeslapok világával idézi meg az első világháború előtti korszakot.
    A grafikus tervezőművészként és tanárként diplomázott M. Tóth Éva a kilencvenes évek közepe óta rendez animációs filmeket. A Zenit a Magyar Rajzfilm Kft. műhelyében készült.
    A Cartoon több mint húsz éve támogatja az európai animációs ipart. A szervezet az Európai Unió MEDIA programjától kap finanszírozást – írja a www.cartoon-media.eu honlap.
    A Cartoon d’Ort tavaly Kaspar Jancis észt alkotó Crocodile című animációs rövidfilmje kapta meg. A nemzetközi zsűri által odaítélt rangos elismerést a 2010 szeptemberében Sopronban megrendezett Magyar Cartoon Fórumon vette át a rendező.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top