Close

Bányai Miklós felügyeli a Zeneakadémia rekonstrukcióját

Bányai Miklóst bízta meg a Zeneakadémia rekonstrukciójának felügyeletével június 20-i hatállyal a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI).

    A megbízás határozott időre, a rekonstrukciós beruházás jogerős használatbavételi engedély kiadásával történő befejezéséig, de legkésőbb 2013. december 31. napjáig szól – közölte a NEFMI sajtó- és kommunikációs titkársága kedden az MTI-vel.

Bányai Miklós feladata lesz többek között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tavaly kezdődött rekonstrukciós munkálatainak figyelemmel kísérése, valamint az esetlegesen felmerülő hiányosságok kivizsgálására vonatkozó javaslattétel a Zeneakadémia PPP- konstrukcióban megvalósuló új Campus, valamint a kollégium felújításainak és egyéb beruházásokkal kapcsolatban.
    A NEFMI közleménye szerint Bányai Miklós 1971-ben diplomázott a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnök Karán, majd 1975-ben okleveles mérnök-közgazdász diplomát szerzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen. A rendszerváltás előtt a Láng Gépgyár kereskedelmi igazgatója, majd az Ipari Minisztérium miniszteri biztosa volt, 1990 után az MHB-Daewoo Bank vezérigazgató-helyetteseként és a Magyar Befektetési és Fejlesztési Bank vezérigazgatójaként dolgozott.
    Az egy évvel ezelőtt közzétett előzetes kalkuláció szerint nettó 4 milliárd forintba kerül a Zeneakadémia 1907-ben megnyílt műemlék épületének korszerűsítése. A felújítás végén a korábbi 9316 négyzetméter szintterület 11 040 négyzetméterre bővül.
    A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem vezetői májusban azt kezdeményezték a nemzeti erőforrás miniszternél, hogy a tárca nevezzen ki miniszteri biztost az intézmény élére a rendkívüli pénzügyi helyzet kezelésére; a főigazgató ekkor be is nyújtotta lemondását. A Zeneakadémia finanszírozásából korában 228 millió forintot zárolt a fenntartó Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top