Close

Autóbusz-baleset az M70-esen – Válságos az egyik sérült állapota

Válságos az állapota a kedd hajnali, az M70-es autóúton történt buszbaleset legsúlyosabb sérültjének, akit koponyasérülései miatt műtenek – tájékoztatta a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója az MTI-t.

    Bátorfi József közölte: a sérült súlyos, életveszélyes állapotban, agyzúzódással érkezett a kórházba, ami miatt koponyaműtétet végeznek rajta.
    További három súlyos sérült fekszik a nagykanizsai intézményben, egyiküket nyolc óra után műtétre készítették elő, neki léprepedés miatt belső vérzése van. A másik két súlyos állapotú beteg szintén tompa hasi és mellkasi sérüléseket szenvedett, őket még megfigyelik, de valószínűleg az esetükben nem lesz szükség műtétre.
    A főigazgató elmondta: összesen 27 sérültet szállítottak a mentők Nagykanizsára. A 23 könnyebb sérüléses betegnek zúzódása, csonttörése van, négy kórházi osztályon ápolják őket.
    Hozzátette, hogy a tömegbaleset nem okoz ellátási problémákat a Kanizsai Dorottya Kórházban, de a tervezett műtéti beavatkozásokat át kellett csoportosítani. Nincs kommunikációs problémájuk sem a betegekkel, mert van olyan dolgozójuk, aki beszél románul.
    A román autóbusz kedden kora reggel a Zala megyei Csörnyeföld közelében összeütközött egy Szlovénia felől érkező kamionnal. A balesetben öten meghaltak.
    Tiborcz János, Zala megye rendőrfőkapitánya korábban azt közölte: a nyomok alapján valószínűsíthető, hogy a busz áttért a szemközti sávba, és akkor történt az ütközés. A buszon a három váltósofőrrel együtt negyvenen utaztak. A szlovén kamionos, továbbá a busz két sofőrje és két utasa halt meg a helyszínen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top