Close

A KDNP szolidáris a Gyulafehérváron bántalmazott magyarokkal

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) együttérzését fejezi ki a hétvégi gyulafehérvári magyarellenes atrocitások sérültjeivel, és elvárja, hogy a román hatóságok alaposan kivizsgálják a katolikus intézményeknek helyet adó épületekben okozott barbár rongálás alapos kivizsgálást.

  A kisebbik kormánypárt kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: mély megdöbbenéssel értesültek a hétvégén Gyulafehérváron történt magyarellenes atrocitásokról, melynek során embertelen módon megverték a teológiai intézet rektorát, valamint egy másik magyar személyt.
    Kiemelték: üdvözölik a román hatóságok gyors intézkedését, és egyben elvárják a katolikus egyház intézményeinek helyet adó épületekben okozott barbár rongálás alapos kivizsgálást.
    „Kifejezzük szolidaritásunkat azokkal, akik a provokatív támadásban sérüléseket szenvedtek, és mellettük leszünk a károk helyreállítása során is” – olvasható az állásfoglalásban.
    Hétfőn internetes honlapján a Keresztalja című katolikus hetilap arról számolt be, hogy román huligánok egy csoportja baseball-ütővel megverte Oláh Zoltánt, a gyulafehérvári római katolikus teológiai intézet rektorát. A Kolozsváron szerkesztett lap honlapján azt írta, hogy az eset szombat este történt, a konfliktus abból adódott, hogy a rektor le szerette volna fényképezni a három román fiatalt, amint éppen kővel dobálták be az épület ablakait.
    Az ittas állapotban levő fiatalok ekkor nekiestek a rektornak, szidalmazni kezdték magyarsága miatt, és a náluk levő baseball-ütővel két csapást mértek rá, egyet a hátára, egyet pedig a fejére. Információk szerint Oláh Zoltán elvesztette eszméletét, sebeit a sürgősségi részlegen varrták össze. A rektor feljelentést tett a rendőrségen, a három támadóból kettőt elfogtak, ők szabadlábon védekezhetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top