Close

Még Szanyi is „megszeretgette” Gyurcsányt

Szanyi Tibor szerint ő és a volt miniszterelnök között csak annyi a különbség, hogy míg ő elmondta, Gyurcsány leírta, amit Őszödről tudott.

 
Az atv .hu információ szerint nem elenyésző kissebségben voltak a kongresszuson Gyurcsány Ferenc támogatói. Forrásink három „bátorítót” nevesítettek: Baracskai József Zala megyei MSZP elnököt, Szabó Zoltán volt szocialista képviselőt, illetve a szociáldemokrata Vitányi Ivánt. 
 
Ennek ellenére azonban többé-kevésbé kultúrált vita folyt, hiszen eddig senki sem példálózott azzal, hogy Gyurcsánynak ki kellene lépni az MSZP-ből és átigazolnia a demokrata pártba (emlékeztetőül a szocialista frakció korábbi ülésén azt vonták a volt miniszterelnök szemére, hogy az ő segítségével gründolták a demokrata pártot). Ezúttal annyiban megállt a disputa, hogy a küldöttek nem értettek egyet számos, a Gyurcsány vezetette demokratikus koalíció  által pártszavazásra bocsátott kérdésekkel (például a vagyonnyilatkozat tétellel, vagy az elnök közvetlen választásával).
 
Egyébként még a Gyurcsány által személyesen leminősített Szanyi Tibor sem ütött meg éles hangot, arról szónokolt, hogy a 2006-os választási győzelmet is csapatban érték el, erre az együttmőködésre van szükség most is, a különbség pedig közte és a volt miniszerelnök között annyi, hogy amíg ő mindent elmondott arról amit Őszödről tudott, Gyurcsány Ferenc leírta. 
 
Viszont a jelek szerint egyelőre többsége van annak a javaslatnak, amely szerint halasszák el vagy töröljék a pártszavazást. Amennyiben a küldöttek rábólintanak erre az ötletre, akkor újra kezdődhet a „torzsalkodás” illetve a volt miniszterelnök egyfajta áldozat szerepbe kényszerülhet. (A párzsavazás végigviteléről egyébként érvényes választmányi döntés van).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top