Close

A Flextronics Magyarország 50 százalék felett növelte bevételét

A Flextronics Magyarország 2,2 milliárd euró konszolidált árbevételt ért el a március 31-én zárult pénzügyi évben, ami 53 százalékkal több az egy évvel korábbinál, ezzel a bevétellel a magyarországi csoport a Flextronics teljes nemzetközi árbevételének közel 10 százalékát adja.

Hetényi Márk, a Flextronics International Kft. regionális pénzügyi főigazgatója csütörtökön, Budapesten sajtótájékoztatón elmondta,hogy ez az elmúlt öt év legmagasabb bevétele.
A Flextronics az elmúlt pénzügyi évben 17 millió euró mérleg szerinti eredmény ért el.
Az igazgató anyavállalati előírásokra hivatkozva az idei pénzügyi év számairól nem nyilatkozott és hozzátette: erről azért is nehéz beszélni, mert az a piac, ahol a cég működik, hat hónapos ciklikusságú.
A növekedés szavai szerint annak köszönhető, hogy a világ vezető saját márkás elektronikai gyártóival (OEM) meglévő nemzetközi kapcsolatrendszerüket továbbfejlesztették.
Az elmúlt időszakban a Flextronics hozzávetőlegesen 47 százalékkal növelte munkavállalóinak számát, így magyarországi telephelyein, gyártóbázisain, Budapesten, Sárváron, Tabon és Zalaegerszegen már közel 12.000 embernek ad munkát. Ebből 15-20 százalék bérelt munkaerő.
A Flextronics ügyfelei között az autóipari- és tengerészeti profilú vállalatok, valamint szervereket, vállalati tárolókapacitásokat, fehér árukat, okostelefonokat és mérő- illetve egyéb ipari berendezéseket forgalmazó cégek is megtalálhatók. A Flextronics a régióban a gyárak mellett működteti az egyik legnagyobb értékesítést-követő (after-market) szolgáltatási tevékenységet is Európában, amelynek keretében szervízelést, pótalkatrész menedzsmentet és termék disztribúciót is végez.
Az igazgató elmondta, a Flextronics magyarországi sikerei több tényezőnek köszönhetők, például annak, hogy kialakítottak egy rugalmas dolgozói csapatot, amely különösen fontos a kiélezett versenyhelyzetben, s feltétele annak, hogy a Flextronics meg tudja tartani piaci előnyét. Magyarország földrajzi szempontból is ideális a Flextronics számára, hiszen közel van a megrendelők fontos piacaihoz.
A Flextronics a legnagyobb technológiai márkák elektronikai beszállítója. A cégnek 5 kontinensen több mint 30 országban működnek gyárai és szolgáltatási helyei, amelyek a terméktervezéstől, a gyártáson és a logisztikai tevékenységeken át egészen a termékek utólagos szervizeléséig nyújtanak magas színvonalú szolgáltatásokat.
A cég 1992 óta van jelen Magyarországon.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top