Close

A GVH 500 ezer forintra bírságolta a Taxi4 Kft.-t

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 500 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a Taxi4 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t, mert az a viteldíjairól szóló reklámjaiban valótlan állítást közölt, és elhallgatta a kedvezményes tarifa igénybevételének feltételét, így a fogyasztók nem kaptak reális képet a vállalkozás által kínált szolgáltatásról.

A GVH csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a Taxi4 Kft. a Pesti Est című lap 2010. szeptemberi számában arról tájékoztatta a fogyasztókat, hogy a 2010. szeptember 16-tól induló akció keretében telefonos rendelés esetében kilométerenként 144 forint viteldíjért lehet utazni. A reklámban szereplő viteldíjat azonban nem vezették be, így a hirdetés tartalma nem felelt meg a valóságnak.
Hozzáteszik, 2009-ben és 2010-ben öt rádiócsatornán sugárzott reklámjaiban, valamint az általa, illetve az alvállalkozói által üzemeltetett taxikon elhelyezett reklámmatricákon olyan módon népszerűsítette a kilométerenkénti 184 forintos viteldíját, hogy abból nem derült ki a fogyasztó számára, hogy a kedvezményes viteldíj csak telefonos rendelésre vonatkozik, így utcai beszállás esetén magasabb viteldíjjal kell számolnia az utasnak.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top