Close

Parkolóvita Debrecenben

Aki a centrumban vásárol, az ingyen parkolhat: Debrecenben ez a terv, amivel a belvárosi kereskedelmet szeretnék fellendíteni az ötletgazdák.
Ingyenes parkolással a kereskedelem fellendítéséért. Debrecen centrumának három pontján olyan megállóhelyeket létesítene a Cívis Ház, ahol ingyen parkolhatnának a belvárosi üzletek vásárlói, Kovács Ákos, Debrecen főépítésze szerint azt mondja, tudomásul kell venni, hogy az autósok jellemzően ott szeretnek megállni, ahol vásárolnak. Az ötletet üdvözlik a vásárlók is, akik azt mondják, ha megteremtik, élni is fognak majd a lehetőséggel.
A Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület viszont nem ért egyet az elképzeléssel, Jónás Zoltán elnök úgy látja, a város nem kezeli elég komplexen a közlekedés helyzetét, és kár lenne 60 millió forintot költeni egy ilyen, szerinte ideiglenes megoldásra, a civil szervezet szerint inkább a tömegközlekedést kellene előnyben részesíteni. Egy üzlettulajdonos pedig arra panaszkodott a Hajnal-tájban e, hogy félő, így nem lesz parkolóhelyük sem nekik, sem a környéken lakóknak.
 
www.mr1-kossuth.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top