Close

Folytatja kötvénykibocsátását az E-Star

Folytatja kötvénykibocsátási programját az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt.; az intézményi és a lakossági befektetők keddtől jegyezhetik a cég papírjait.

    Az E-Star, korábbi nevén RFV Nyrt. hétfőn tette közzé a tőzsde hivatalos honlapján, hogy a társaság ezúttal fix és változó kamatozású kötvényeket bocsát ki. A kötvények 3 év és nyolc hónap, illetve 5 éves futamidejű, névreszóló, dematerializált értékpapírok. A fix 10,24 százalékos kamatozású kötvényeket 10,27 százalékos (EHM) hozammal bocsátja ki a cég, a változó kamatozású papírok értéke pedig hat havonta árazódik át. 
    A kötvényeket intézményi befektetők május 24-26., a lakossági befektetők május 24. és június 3. között jegyezhetik.
    A tájékoztatás szerint a kötvények névértéke 100.000 forint. A hosszabb futamidő megállapításával csökken a refinanszírozási kockázat, mivel az értékpapírok lejárati ideje nem esik
egybe a korábban kibocsátott kötvényekkel. A tőketörlesztés a futamidő végén egy összegben történik. Az értékpapírok forgalmazója az Equilor Befektetési Zrt.
    A vállalati kötvényprogram során eddig összesen közel 5 milliárd forint összegű kötvényt jegyeztek le az intézményi és lakossági befektetők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top