Close

AZ ÜVEGHEGYEN INNEN ÉS TÚL

MINDENT AZ ÜVEGRŐL AZ ÖKOPANNONNAL

A hulladéküveg nemcsak törve, de épen is érték, csak szem kell hozzá, amely meglátja benne a lehetőségeket, és sok ügyes kéz, amely segít létrehozni belőle valami szépet, újat és különlegeset. Május 28-án, szombaton fotókiállítással, bemutatókkal, művészi üvegalkotásokkal és játékokkal várja az ÖKO-Pannon a Millenáris látogatóit és a sajtó képviselőit. Ezen a napon mindent megmutatunk, amit az üvegről tudni érdemes!

 

Szabadtéri kiállítást rendezünk az üveg kultúrtörténetét és a hazai üvegtípusokat bemutató Kis üveghatározó című kiadványunk művészi fotóiból. Elhozzuk a szelektív hulladékgyűjtést és az újrahasznosítás körforgását bemutató játékainkat, a felnőtteknek pedig üvegfelismerő kvízt szervezünk. Azok a gyerekek, akik a hulladékot a Millenáris új szelektív kukáiba dobják, ajándékot kapnak.

Üveges professzor bemutatóján kiderül majd, hogy az üveg a maga módján valójában folyadék, ha akarjuk nemcsak törik, hanem hajlik is, és hogy nem minden kristály, ami annak látszik.

Az Iparművészeti Egyetem hallgatói elhozzák különleges üvegdesign alkotásaikat, aki pedig kedvet érez hozzá, üvegművészeinkkel közösen alakíthatja üvegsünökkel benépesített tavaszi üvegkertünket, ahol még a pitypang is palackból van.   

A gyerekeket Bátky András meseíró vezeti kalandos utakon, üveghegyen innen és túl.

A programok 10 órakor kezdődnek.

 

Ha teheti, hozza el családját is! Szeretettel várjuk Önöket!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top