Close

Nincs információ magyarországi célpontok terrorista fenyegetettségéről

A budapesti amerikai nagykövetség közlése szerint nincs semmilyen információ arra vonatkozóan, hogy terroristák magyarországi célpontok ellen támadást terveznének Oszama bin Laden megölése miatt. „Nagyobb biztonságban leszünk hosszú távon” – foglalt állást hétfőn a diplomáciai képviselet, utalva arra, hogy egy amerikai kommandó előző nap Pakisztánban megölte a terroristavezért. Magyarország az Egyesült Államok partnere az al-Kaida elleni küzdelemben, „ezért a támogatásért köszönetünket fejezzük ki Magyarországnak” – közölte a nagykövetség az MTI-vel.
Az al-Kaida hálózat első számú vezetőjének halála kapcsán a nagykövetség emlékeztetett Barack Obama amerikai elnök szavaira: ez az eddigi legjelentősebb eredmény a terrorszervezet legyőzését célzó küzdelemben. Ez nem jelenti a harc végét, azt mutatja, hogy az Egyesült Államok könyörtelenül fel fogja kutatni az al-Kaida vezetőit, hogy megakadályozza a terrorista támadásokat és biztosítsa az igazság érvényesülését.
A nagykövetség megerősítette: az Egyesült Államok külügyminisztériuma az egész világon felhívást intézett az amerikai állampolgárokhoz, hogy legyenek óvatosak a helyzet bizonytalansága miatt. Ez különösen azokra a térségekre vonatkozik, ahol Amerika-ellenes erőszak történhet – hangsúlyozta a nagykövetség, hozzátéve, hogy az amerikai képviseleteken világszerte megemelt biztonsági szint van érvényben.
A budapesti amerikai nagykövetség azt is tudatta: a képviselet nem zár be, folytatja tevékenységét. (Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfő délelőtt azt közölte az MTI-vel, hogy Oszama bin Laden halálát követően a magyar rendőrség megerősítette a nagykövetség védelmét.)
A diplomáciai képviselet közölte: nem tudni magyarországi célpontok terrorista fenyegetettségéről, de ha ilyen felmerülne, azonnal figyelmeztetést adnának ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top