Close

Alonso: a Forma-1 nem tiszta sport

Fernando Alonso, a Ferrari Forma-1-es pilótája bevallotta, hogy pályája kezdetén majdnem tesztpilóta lett az olaszoknál, és nem azért kezdett versenyezni, hogy népszerű legyen.

„Nem azért versenyzem a Forma-1-ben, hogy barátokat szerezzek, hanem hogy címeket nyerjek – mondta Alonso a spanyol Marca című lapnak. – Meglátjuk, nyerek-e eleget ahhoz, hogy emlékezzenek rám. Ha mégsem, akkor is boldogan vonulok majd vissza, mert büszke vagyok az eredményeimre.”

Alonso a második szezonját kezdi meg az olasz istállónál. „Nagyon izgatott voltam, mikor ehhez a legendás és varázslatos csapathoz érkeztem, és kellemes meglepetés volt, hogy minden téren többet kaptam annál, mint amit vártam.”

A spanyol pilóta elmondta, hogy korábban azért nem szerette fenntartások nélkül a Foma-1-et, mert nem tiszta sport. „Ez már nem csak a vezetésről szól. Az F1 nagyon nagy üzlet, tele érdekeltségekkel. Egy verseny tiszta és egyszerű. Ez már nem az. A versenyautók sem egyenlők, mert a szabályok sem egyenlően bánnak velük. Mi, pilóták tudjuk és elfogadjuk ezt, mert valószínűleg ez a sport egyik legnagyobb vonzereje.”

Alonso elárulta azt is, hogy Forma-1-es karrierje elején kis híján a Prost csapatához igazolt, melyet akkor Ferrari-motorok hajtottak. „Tíz évvel ezelőtt felajánlották, hogy odamehetek és idővel talán a Ferrari tesztpilótája is lehetek. Ha mégsem, akkor mehetek vissza a Formula 3000-es sorozatba. Semmit sem garantáltak nekem, így én a Renault-t és a kedvezőbb lehetőségeket választottam.”

A most 29 éves kétszeres világbajnok 2001-ben kezdte pályafutását a legrangosabb autóverseny-sorozatban, de nem tartja soknak az eltelt tíz évet. „Még nem akarok visszavonulni, elvégre nem sietek sehova. Egyelőre élvezem azt is, ha második, ha nyolcadik, de még azt is, ha csak huszonharmadik vagyok.”

A 2011-es Forma-1-es szezon első futamát az Ausztrál Nagydíjat március 27-én rendezik Melbourne-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top