Close

Új elnök az autósport szövetség élén

Gyulai Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökét választották a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnökévé a szervezet rendkívüli tisztújító közgyűlésén. A kétszeres olimpiai aranyérmes kajakos egyedüli jelöltként pályázott a posztra, s így a lehetséges 124 szavazatból 113-at kapott.

A Hungaroring mogyoródi épületében megtartott közgyűlésen, Gyulai első elnöki beszédében külön kitért arra, hogy Európában a labdarúgó szövetségek mellett a nemzeti autósport szövetségeknek van a legnagyobb társadalmi presztízsük, s nem lehetett ölbe tett kézzel ülni, muszáj lépéseket tenni, a magyar autósport jövőjéért.
Ezután Móczár Péter javaslatára a közgyűlés 113 szavazattal Ferjáncz Attila korábbi elnöknek, a sportág élő legendájának, örökös tiszteletbeli elnöki titulust adományozott. A szövetség általános alelnökének 90 szavazattal Frank Tamást, sportszakmai alelnöknek pedig Szamos Miklóst választották meg, aki 100 tagtól kapott bizalmat posztja betöltéséhez. Az új grémium tagja lett még Fazekas Csaba, Jászai Gellért, Kovács Tamás, Nagy Csaba, valamint Rogán Antal Fideszes országgyűlési képviselő. 
  
 Az MNASZ elnöksége az alábbi szakágvezetőket nevezte ki:
 
Autós Gyorsasági szakág: Gáspár István
Drag szakág: Kohári Zoltán
Off-Road szakág: Budai Ferenc
Rallye szakág: Nattán György
Terep-rallye szakág: Liszi László

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top