Close

Műlesikló és teniszező kapta a sport Oscart

A férfi tenisz-világranglistát vezető spanyol Rafael Nadal és az alpesi síben olimpiai bajnok amerikai Lindsey Vonn nyerte 2010-ben a sportos Oscar-nak is nevezett a Laureus díjat. Az Abu-Dzabiban megrendezésre kerülő ünnepségen a spanyol labdarúgó-válogatottat, Valentino Rossi motorversenyzőt és Zinedine Zidanet a francia labdarúgó válogatott egykori játékosát is Laureus díjjal jutalmazták. 

A hölgyeknél az amerikai szépség, Lindsay Vonn lett a befutó. A huszonhat esztendős Vonn, a 2010-es vancouveri téli olimpián megnyerte a lesiklást, ezenfelül élen végzett az összetett Világkupában is. A műlesikló hölgy olyan vetélytársakat utasított maga mögé, mint a horvát olimpiai 2. helyezett magasugró Blanka Vlasic, vagy az amerikai többszörös Grand Slam győztes teniszező Serena Williams.
A férfiaknál Rafael Nadal érdemelte ki az elismerést, aki tavaly három Grand Slam-tornát is megnyert. A spanyol olyan sztárokat hagyott a háta mögött, mint az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers ásza, Kobe Bryant, a fülöp-szigeteki bokszoló, Manny Pacquiao vagy az FC Barcelona két futballistája, a világbajnok spanyol Andrés Iniesta és az aranylabdás argentin Lionel Messi.
A csapatok között a dél-afrikai világbajnokságon győztes spanyol labdarúgó-válogatott bizonyult a legjobbnak. Az év visszatérője címet az olaszok motorversenyzője, Valentino Rossi érdemelte ki. A XXI. század első évtizedének egyik legjobb futballistája, Zinedine Zidane életműdíjat kapott, míg az év extrém sportolója kategóriában az amerikai szörfös, Kelly Slater nyert.
 
2010-ben LAUREUS DÍJASOK
 
Az év férfi sportolója: Rafael Nadal (spanyol, tenisz)
Az év női sportolója: Lindsey Vonn (amerikai, alpesi sí)
Az év csapata: a világbajnok spanyol labdarúgó-válogatott
Az év visszatérője: Valentino Rossi (olasz, motorsport)
Az év felfedezettje: Martin Kaymer (német, golf)
Az év extrém sportolója: Kelly Slater (amerikai, szörf)
Az év mozgássérült sportolója: Verena Bentele (német, sí, sílövészet)
Életműdíj: Zinedine Zidane (francia, labdarúgás)
Sport szelleme-díj: európai Ryder Kupa-csapat (golf)
Sportért különdíj: Maj el-Halil libanoni sportszervező, a Bejrút Maraton alapítója
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top