Close

Tavasszal dönthetnek az új országos pszichiátriai intézetről

Az új országos pszichiátriai intézet szakmai programjáról a közeljövőben, legkésőbb tavasszal dönteni szeretne a szaktárca – nyilatkozta Cserháti Péter a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős helyettes államtitkára.

 

 

Közlése szerint a szakma képviselői azt szeretnék, ha április 1-jéig – az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) bezárásának évfordulójáig – kormányzati döntés születne az új intézmény ügyében.

‘Ez egy intézmény létrehozását jelenti’ Budapesten, ahhoz viszont, hogy az új intézetet beépítsék egy komplex fővárosi modellbe, előbb egyeztetni kell a fővárosi önkormányzattal, illetve más fővárosi fenntartókkal – mondta a helyettes államtitkár, aki kiemelte: a pszichiáterek és szakdolgozók hiánya továbbra is súlyos problémát jelent, ezért ‘egy nagyon komplex életpálya-modellt kell felállítani’, hogy vonzóvá tegyék ezt a pályát.

Cserháti Péter hangsúlyozta, hogy az új országos pszichiátriai intézetet nem politikai, hanem népegészségügyi és szakmai szempontok alapján szeretnék megszervezni – adta hírül a köztévé.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top