Close

Olimpikonokkal a Föld megmentéséért

A Klíma Klub nagyszabású felvonulást szervez 2011. január 18-án délután 16:30-kor a Lánchídon, hogy a közösség erejével irányítsa a figyelmet a környezettudatos magatartás fontosságára. A rendezvény védnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

Az Olimpikonokkal a Föld megmentéséért – „Földmentő akció” 2011. január 18.-án 16:30-kor veszi kezdetét. A tisztelt érdeklődők a Lánchíd budai hídfőjénél gyülekeznek, ahonnan pontosan 17:00-kor indul a békés felvonulás. A tervek szerint a Földet jelképező három méter átmérőjű gömböt nemzeti büszkeségeink, olimpikonjaink viszik majd át vállukon, a Lánchídon, az Európai Unió tagországait szimbolizáló öltözetben felvonuló fiatalok és más civil résztvevők kíséretében.

A felvonulás a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Magyar Tudományos Akadémia parkolójában 17:30-kor ér véget, ahol a magyar sportélet kiválóságai, Kovács „Kokó” István, olimpiai és világbajnok ökölvívó, Kozmann György, olimpikon, világ- és európabajnok kenus mellett más sportolók is felszólalnak az alkalmazkodás, a környezetvédelem, és a környezetvédelmi nevelés kialakításának fontossága mellett.

Ezt a felelősségteljes gondolkodást szeretné Farkas Andrea, a Klíma Klub elnöke az Olimpikonokkal a Föld megmentéséért – „Földmentő akció” felvonulással népszerűsíteni, melyet Babati Lajos közreműködésével a Magyar Olimpiai Bizottság is támogat. A feladatok a felvonulással korántsem érnek véget a Klíma Klub számára, mivel Szentendrén 2011. január 19.-én két rendezvénnyel is készül a szervezet. A helyi iskolák és tanulóik 9:00-kor kezdődő Maszkos Klímaparádéval fejezik ki, hogy számukra a környezettudatosság és az arra való nevelés nemcsak eszme, hanem fontos cél. A Regionális Környezetvédelmi Központban 10:00-kor szakmai konferencia veszi kezdetét. A III. Magyarországi Klímacsúcs az Európai Unió soros magyar elnökségének hivatalos rendezvénye. Fővédnöke Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke.

A Föld megmentése érdekében nem csupán országoknak, nemzeteknek, hanem a bolygó valamennyi lakójának lehetősége és kötelessége érdemben tenni.

 

forrás: freepress24

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top