Close

Azonos nyugdíjtervekkel rendelkeznek az idősebbek és a fiatalok

Friss kanadai felmérés szerint közel azonos nyugdíjtervekkel rendelkeznek a közvetlenül nyugdíj előtt álló baby boomer generáció tagjai és a ma harmincas, negyvenes éveikben járó fiatal felnőttek.

A kanadai Investors Group megbízásából készült felmérés szerint nem esett messze az alma a fájától, már ami a nyugdíj előtt álló generáció tagjait és az ő gyermekeikből álló fiatalabb korcsoport nyugdíjterveit illeti. Az ún. baby boomer, vagyis a II. világháború után született és az X generáció, azaz a ma harmincas, negyvenes évikben járó felnőttek megkérdezésével készült kutatás szerint a két korcsoport közel azonos elképzeléseket vall nyugdíjas éveiről. A megkérdezés szerint a közvetlenül nyugdíj előtt álló baby boomerek 66 százaléka állítja, hogy konkrét tervei vannak a nyugdíjas éveire, míg az X generáció tagjainak 58 százaléka állítja ugyanezt.

A harmincas, negyvenes éveikben járó észak-amerikai felnőttek 61 százaléka rendelkezik regisztrált nyugdíj megtakarítással, és ezek 85 százaléka tervezi, hogy az idei évben is azonos összegű megtakarítást helyez el a számláján. Az idősebb korcsoport körében 62 százalékos a regisztrált megtakarítók, és 79 százalékos az azonos összegű befizetést tervezők aránya.

Mind az idősebb, mind a fiatalabb korcsoportban tízből négyen tervezik, hogy nyugdíj mellett, részmunkaidőben továbbra is dolgoznának. A Scotiabank független felmérése a nyugdíj melletti munkatervekre vonatkozóan megállapította, sokan terveznek dolgozni nyugdíjasként, hozzátéve, hogy a nyugdíj melletti munkát részben mentális és szociális igények, részben anyagi okok motiválják.

Az Investors Group felmérése szerint egyébként a két korcsoport tagjai azonos, 60 százalék körüli arányban gondolják úgy, hogy nyugdíjba vonulásukat követően egy izgalmas, új szakasza kezdődik majd életüknek.
ELTE TÁTK Hírlevél

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top