Close

Cseh Tamás-emlékműsor a Bárkában

Különleges zenei csemegék és Cseh Tamás képzőművészeti alkotásai
 
1082 Budapest, Üllői út 82.
 
Cseh Tamáshoz és a magyar kultúra ünnepéhez méltó, különlegesen gazdag programmal vár mindenkit a Bárka Színház január 22-én, pénteken. A magyar kultúra napja egyben a tavaly augusztusban elhunyt előadóművész születésnapja is. Kiállításmegnyitóval, koncerttel emlékeznek meg a művészről, a színház vívóterme pedig mostantól a Cseh Tamás Terem nevet viseli – ez a helyiség adott otthont 1999-től az énekes estjeinek.

 
A Bárka kávézóban kiállítást rendeznek a művész rajzaiból, indián témájú munkáiból, metszeteiből, valamint látható lesz néhány tájképe is. A tárlatot a koncert szünetében nyitják meg.
 
A csaknem négyórás zenei program 19 órakor kezdődik. A színpadra lépő művészek között lesznek, akik saját feldolgozásukban adnak elő egy-egy Cseh Tamás-dalt, mások erre az alkalomra készült olyan műveket szólaltatnak majd meg, amelyek valamelyik Cseh-Bereményi-szerzeményhez fűződnek. Különleges izgalmat ígér például, hogyan hangolódott rá a dalokra a szláv egyházi zenével Európa-hírűvé vált Szent Efrém kórus, a kiváló dzsessz-zenész, Dresch Mihály vagy Juhász Gábor, a pompás mesemondó, Berecz András, a kísérletező Csík zenekar, a Cseh Tamással szerzett, még soha elő nem adott dal bemutatására készülő Ökrös Csaba, a fiatalokat képviselő, a humort és tradíció tiszteletét játékosan ötvöző Soharóza kórus. A fellépők személyében számtalan műfaj és stílus képviselteti magát: a színpadon láthatjuk majd többek között Sebestyén Mártát, Törőcsik Marit, Másik Jánost, Lovasi Andrást, Kiss Tibort és Dresch Mihályt.
Cs. E.
2011. január 22.(szombat) 18:00 
„Csak egy szót adj…”
Sárkány Sándor térinstallációja Cseh Tamás emlékére
 
2011. január 22. 18:00 
„…lenni egész népemmel fa mögött, titokban…”
Emlékoszlop – Surman Edit, kerámikus munkájának felállítása
 
2011. január 22. 18:30 
„Szomszédom, Cseh Tamás” – Kávézó
Jordán Katica kiállításának megnyitója
 
2011. január 22. 19:00 
Füst a szemében
A Kaposvári Egyetem és a Bárka Színház közös produkciója
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top