Close

Megválasztották az év legjobbjait

sport
Idén is megválasztották a Sportcsillagok Gálaestjén az év legjobb sportolóit. A hölgyeknél Janics Natasa kajakozó, az uraknál Berki Krisztián tornász, csapatban a Janics Natasa, Kovács Katalin kajakpáros, az edzők versenyében Kovács István, Berki Krisztián felkészítője, míg a szövetségi kapitányoknál Kiss László érdemelte ki a neves kitüntetést. 

Az év sportolója díjakról a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) háromszáz újságírója döntött, immáron 53. alkalommal. Az öt kategória – férfi, nő, csapat, edző, szövetségi kapitány – dobogósainak sorrendjére, azonban csak a színpadon derült fény. Tavaly Gyurta Dániel és Hosszú Katinka, Mocsai Lajos, illetve az U20-as labdarúgó-válogatott és Egervári Sándor győzött. Nos idén nem történt duplázás, hisz egyik 2009-es győztes sem tudta megvédeni címét. 
Elsőként a szövetségi kapitányokat hívták pódiumra, s idén az egy évvel korábbi második helye után az úszókat irányító Kiss László végzett az első helyen. 70. születésnapját a napokban ünneplő Kiss kapitány ünneplése után a hölgyek következtek, vagyis az év legjobb női sportolói. Az elismerést Janics Natasa kajakozó vehette át, aki idén három aranyérmet és két ezüstöt szerzett a világbajnokságon, valamint három első hellyel tért haza az Európa-bajnokságról is. A szegediek olimpiai bajnoka, 2004 után másodszor kapta vehette át az értékes díjat. Janicsék után az év legjobb edzői következtek. Az év trénerének Kovács Istvánt választották, aki a lólengésben világbajnoki címet szerző Berki Krisztiánt készítette fel. Ezután következett az év legjobb csapatának a választása. Janics Natasát ismét színpadra szólították, ezúttal már elválaszthatatlan társával, Kovács Katalinnal együtt. Egyébként Kovács Kati 2002 óta minden választáson díjazott volt, s idei győzelmével, második helyre lépett az örökranglistán, amit az öttusázó olimpiai bajnok, Balczó András vezet. Utolsóként az év legjobb férfi sportolóit hívták a pódiumra. Az erős mezőnyben, a 2010-es esztendőben remek teljesítményt produkáló Berki Krisztián lett a befutó. Az Újpest tornásza lólengésben szerzett aranyérmet a rotterdami világbajnokságon, s a Világkupa-sorozatban is első lett. 
Összegyűlt tehát a magyar sport apraja-nagyja, hogy együtt ünnepelhesse a „legjobbakat a legjobbak között”. Az élet azonban nem áll, a díjazottak pár nap pihenő után ismét edzésbe állnak, hogy a 2011-es idényük is olyan sikeres legyen, mint az idei. Vagy még sikeresebb… 

ÉV SPORTOLÓJA-SZAVAZÁS 
 
SZÖVETSÉGI KAPITÁNYOK 
1. Kiss László, úszás 1533 pont 
2. Storcz Botond, kajak-kenu 1207 
3. Kulcsár Győző, vívás 495
 
NŐK 
1. Janics Natasa 1367 pont 
2. Hosszú Katinka 1251 
3. Mészáros Anett 538
 
EDZŐK
1. Kovács István, torna 1020 pont 
2. Csipes Ferenc, kajak-kenu 852 
3. Fehérvári Balázs, úszás 719
 
CSAPAT 
1. Janics Natasa, Kovács Katalin kajakkettes 781 pont 
2. Férfi párbajtőr-válogatott 575 
3. Női 4×200-as gyorsúszóváltó 544
FÉRFIAK 
1. Berki Krisztián 1723 pont   
2. Sidi Péter 1046 
3. Cseh László 881


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top