Close

Tovább gyűrűzik a végkielégítési botrány a BKV-nál

Dányi József gazdasági vezérigazgató-helyettes 150 millió forint végkielégítést kapott?
Újabb végkielégítési botrány a BKV-nál. A Blikk úgy tudja: Dányi József gazdasági vezérigazgató-helyettes 150 millió forint végkielégítést kapott, miközben fizetése havi bruttó 660 ezer forint volt. A BKV felügyeletével megbízott főpolgármester-helyettes azt ígérte: szeptember végéig, minden 2006 januárja óta megkötött szerződést közzétesznek az interneten.
 

 
Ez az én hivatalba lépésem előtt történt, de a dologról bővebben tudunk beszámolni szeptember 30-án, mert akkor zárjuk le ennek a kérdésnek a komplex vizsgálatát” – Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója csupán ennyit mondott az újabb 150 milliós végkielégítéssel kapcsolatban.
Csütörtökön tartotta első munkaértekezletét a főváros és a BKV menedzsmentje.
„A BKV a rendelkezésre álló eszközállománnyal világbajnok teljesítményt nyújt” – fűzte hozzá Kocsis István.
A vezérigazgató körülbelül fél órán át magyarázta a BKV helyzetét. Azt mondta: felső határt kell szabni az úgynevezett lelépési pénzeknél, ami azt jelentené, hogy a végkielégítések nem lehetnének nagyobbak, mint hat havi kereset. Horváth Csaba azt mondta: csak akkor juthat újabb közpénzekhez a vállalat, ha megszűnik a pazarlás és a források csak a közlekedés közvetlen céljait szolgálják.
„A 30 milliárdos hitel, az arra kell, hogy szolgáljon, hogy a BKV-t egy új fenntarthtaó növekedő pályára állítsa” – vélekedett Horváth Csaba főpolgármester-helyettes.
„Ez a szerződés dömping, a végkielégítések volumene olyan hatalmas összegre rúg, amely teljességgel megengedhetetlen, pestiesen szólva kiüti a biztosítékot” – mondta György István, a Fidesz fővárosi frakcióvezető-helyettese.
György István szerint új városüzemeltetési modellre van szükség a BKV csődközeli helyzetének rendezésére. Ennek részleteit ősszel mutatja be a fővárosi Fidesz frakció.
 
dunatv.hu 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top