Close

Budai: Az elszámoltatás folytatódni fog

Tátrai Miklósnak, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt – előzetes letartóztatásban lévő – vezérigazgatójának tanúkénti meghallgatása fordulópont lehet a Sukoró-ügyben – mondta Budai Gyula elszámoltatásért felelős kormánybiztos újságíróknak pénteken Hódmezővásárhelyen.
 

Tátrai Miklóst az ügyészség korábban gyanúsítottként hallgatta meg, a Fejér Megyei Bíróság a sukorói King’s City telekcsere-szerződésének semmissé nyilvánításáért indított polgári perben viszont tanúként hallgatják meg, s így a valóságot kell elmondania – hangsúlyozta a politikus a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének évértékelő elnökségi és választmányi ülése előtt.
Ebben a kérdésben pedig teljesen egyértelműen a valóság az, hogy a volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc utasítására hajtották végre a sukorói ingatlancserét a pilisi és albertirsai területekre – közölte a kormánybiztos, hozzátéve: iratok bizonyítják, hogy a 2008. május 21-i egyeztetésen, amelyen Gyurcsány Ferenc találkozott a befektetőkkel, leosztották a feladatokat, s Tátrai Miklósnak az volt a dolga, hogy egy hónapon belül bonyolítsa le az ingatlancserét.
A politikus szerint nem megszokott dolog, hogy egy „ingatlanmutyiban” a miniszterelnök közvetlen utasításokat ad a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezérigazgatójának. Budai Gyula szerint a nyomozás megkezdése után a minisztériumok és különböző hatóságok hátráltatták az ügyészség munkáját. Lényegében a kormányváltás után gyorsult fel a nyomozás, s dokumentum csak ekkor jutott el a vádhatósághoz – mondta.
Az elszámoltatás folytatódni fog – jelentette ki a kormánybiztos, és példaként a Hajógyári-szigetre tervezett Álomsziget-beruházást, a Club Aliga és a moszkvai külkereskedelmi képviselet ingatlanának értékesítését és a sanghaji világkiállítás magyar pavilonjának ügyét említette.
(MTI-fidesz.hu)
hir-háttér

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top