Close

Horváth Csaba lakáshitel-támogatást vezetne be Budapesten

A bajba jutott budapesti lakáshitelesek megsegítésére új támogatási formát vezetne be a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakcióvezetője. Horváth Csaba előterjesztésében idén és jövőre összesen tízmilliárd forintot biztosítana a célra; a javaslatról szerdán dönthet a fővárosi testület.
 

 
A budapest.hu-n olvasható, az ellenzéki képviselő által jegyzett előterjesztésben az alap létrehozását Horváth Csaba azzal indokolta, hogy Budapesten mintegy 400 ezer otthon esetében okoz jelentős gondot a törlesztőrészletek növekedése, és már 60 ezer olyan család van, amely 90 napnál régebben nem tudja fizetni a havi részleteket.
 
Horváth Csaba azt írta: javaslatuk megakadályozza, hogy egyetlen budapesti otthon is veszélybe kerüljön, egyetlen budapesti család is az utcára kerüljön. A javaslat garantálná azt is, hogy a lakások tulajdonjogát a családok megtarthatnák.
 
A frakcióvezető az idei évre 2,5, míg jövőre 7,5 milliárd forintot javasol a lehetőséget megteremtő rendelet végrehajtásához.
 
Az alapból „a kilakoltatás elkerüléséhez szükséges, elmaradt törlesztőrészletek kifizetésére igényelhetnek visszatérítendő támogatást” a rászoruló fővárosiak.
 
Horváth Csaba az új támogatási forrást az idei évre a hétéves fejlesztési terv céltartalékából fedezné, míg a jövő évre szükséges 7,5 milliárd forint forrás bemutatását Tarlós István főpolgármestertől kéri.
cimkék: devizahitel, Horváth Csaba, lakáshitel, lakástámogatás
mszp.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top