Close

Kék szalaggal a demokráciánkért

Van egy bátor demokrata, aki nem mellesleg ügyvéd, s dr. Dániel Péternek hívják. Mostanában sokat lehetett róla hallani, ugyanis kaszinótojással és egyéb más nyalánkságokkal etette meg a közintézményekben kötelező jelleggel kifüggesztett Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot, azaz a N.E.NY.I.-t (továbbiakban Orbán-bulla).

 
Ehhez a megmozduláshoz csoportot is szervezett egy közösségi portálon, amelynek több ezer tagja van mára. Péter nem lacafacázott, pár barátjával megalapította a Magyar Szociáldemokrata és Liberális Uniót, mely egyesület Charta-klubként is működik, s több nyilvános tiltakozás is fűződik már nevükhöz. Többek közt a  Károlyi-szobornál tartott demonstráció, amelyet támogatott a Demokratikus Charta, A Demokratikus KOalíció, s az MSZP is.
 
Most egy új, csendes, ám de mégis erőt sugárzó tiltakozás zászlaját bontotta Dániel Péter. Nevezetesen a kék szalag viselésére kérte a demokráciáért harcoló, a szabdságot védő állampolgárokat. ,,Ez egy teljesen pártfüggetlen, civil kezdeményezés”-mondta Dániel Péter, majd hozátette:,,Ezen kék szalag viselésével tiltakozzunk együtt a demokráciánk, a jogállamiságunk és a sajtószabadság lerombolása ellen!” 
 
De szép látvány is lesz, amikor a kék szalag egyre több ruhán megjelenik!
Én biztos ki fogom tenni.
Hát, nincs más hátra, mint előre! Hajrá!
 
Nyári Zsolt
 
Forrás: kapcsolat.hu 
A Facebook-oldal hivatolos felhívása
Kérünk mindenkit, hogy tűzzön ki kék szalagot a ruhájára, autójára vagy bármilyen más, jól látható helyre, ha tiltakozni szeretne a demokráciánk és a jogállamiságunk lerombolása ellen. Ezekkel a kék szalagokkal tiltakozzunk a magánnyugdíjpénztárak erőszakos államosítása, a visszamenőleges hatályú, előkészítés és mindenféle egyeztetés nélkül hozott törvénytelen-törvények, a dilettáns gazdaságpolitika, a diszkriminatív, visszamenőleges hatályú adók és a politikai ellenfelekkel szemben tervezett koncepciós perek ellen. Ezzel tiltakozzunk az Orbán-kormány és a FIDESZ-KDNP jogsértő, antidemokratikus és demagóg ámokfutása, illetve az Alkotmánybíróság és a sajtószabadság korlátozása ellen is! HAJRÁ DEMOKRÁCIA, HAJRÁ JOGÁLLAM, HAJRÁ SAJTÓSZABADSÁG! HAJRÁ JÓZAN DEMOKRATÁK, HAJRÁ KÉK SZALAG, HAJRÁ MI!
 
Dániel Péter
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top