Close

Extrém sportok télen: biztosítás nélkül a legmeredekebb

Bár Magyarországon és Európa nagy részén áprilisi meleget hozott az ősz, a téli sportok szerelmesei máris lázasan csomagolják elő a tavasszal gondosan elpakolt sporteszközöket, és gőzerővel tervezik, hogy idén hol hódoljanak majd szenvedélyüknek. Az Európai Utazási Biztosító szakemberei is felkészültek a síszezonra, a Terra csomaggal gyakorlatilag minden gondot levesznek a vállunkról, ha netán balul ütne ki az utazás.  A vakáció hevében nem is gondolnánk, hogy már egy kis baleset is több százezer forinttal terhelheti pénztárcánkat, ha nem rendelkezünk megfelelő biztosítással. Európán belül a kisebb ambuláns orvosi ellátásokért akár 100-400 eurót is elkérhetnek, míg súlyosabb esetekben több millió forintot is kifizettethetnek velünk. A téli sportok szerelmesei számára leginkább vonzó európai országokban a kórházi költségek jellemzően napi 300 és 600 euró között mozognak, de ha műtétre kerülne a sor, akkor az bizony belekerülhet 10 ezer euróba is. Nem érdemes tehát a napi pár száz forintos biztosításon spórolni. 

Az EUB által kidolgozott Terra biztosítási csomag az orvosi költségeket 10 millió forintig, a mentőhelikopteres mentést 2,5 millió forintig, a hegyimentést 750 ezer forintig, a poggyászkárokat 160 ezer forintig, míg a hazaszállítást korlát nélkül téríti az ügyfeleknek. Ezen felül a biztosítás speciális szolgáltatásai között szerepel a síbérlet árának visszatérítése 15.000 forintig, a sífelszerelés biztosítása 100.000 forintig, valamint a síbalesetekre vonatkozó jogvédelem és felelősségbiztosítás 100.000 forintos értékhatárig.
„Előfordult olyan eset is, amikor egyik ügyfelünk Franciaországban szenvedett síbalesetet egy rossz mozdulat következtében és a hátára esett. A pályáról mentőhelikopterrel szállították a közeli orvosi rendelőbe, ahol a röntgenvizsgálat során egyértelművé vált, hogy megsérült a csigolyája. Innen azonnal mentőautóval szállították kórházba. A megfelelő műtétek elvégzése és hat nap kórházi tartózkodás után lehetett csak hazaszállítani – a sérülése által követelt speciális feltételeknek megfelelően. A mentőhelikopteres mentés, a kórházba szállítás, a kórházi ellátás és a hazaszállítás összköltsége megközelítette a 3 millió Ft-ot, amelyet ügyfelünk biztosítása teljes mértékben fedezett.” – mondta Erdős Mihály, a Generali csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító elnök-vezérigazgatója.

A Terra biztosítási csomag egyéni és családi változatban is elérhető, utóbbinál egy foglalásban – így a biztosítási kötvényen is – két nagykorú hozzátartozó és legfeljebb három, 18. életévét még be nem töltött gyermek szerepelhet. Ezen kívül, ha legalább három napra kötünk biztosítást, a negyediket ajándékba kapjuk abban az esetben, ha rossz idő, közlekedési baleset, vagy esetleg útlezárás miatt nem tudunk az eredeti terv szerint hazajönni.

Az EUB ügyfelei kényelmesen, akár indulás előtt is megköthetik a kiválasztott biztosítást a www.eub.hu oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top